BACALAUREAT 2012. În Mureş, trei elevi susţin examenul de bacalaureat în condiţii speciale

BACALAUREAT 2012. Doi elevi din cei peste 4.300 din judeţul Mureş care susţin, luni, proba scrisă la limba şi literatura română a Bacalaureatului dau examenul acasă sau la spital, iar un al treilea a primit un timp mai lung pentru redactarea lucrării, întrucât are dificultăţi de vedere.

RomaniaTV.net
02 iul. 2012, 08:49
BACALAUREAT 2012. În Mureş, trei elevi susţin examenul de bacalaureat în condiţii speciale

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct din Mureş, Illes Ildiko, care este responsabilul cu examenul de bacalaureat, în judeţul Mureş 4.387 de elevi susţin, luni, proba scrisă la limba şi literatura română, în timp ce 147 dintre cei înscrişi sunt absenţi.

SUBIECTE BACALAUREAT 2012 la Limba şi Literatura Română. Vezi GHIDUL candidatului

Illes a afirmat, potrivit Mediafax, că, până în prezent, nu s-au semnalat incidente, spunând însă că sunt trei elevi care susţin examenul în condiţii speciale.

„Avem trei situaţii speciale, toate în Târgu Mureş – un elev care susţine examenul la domiciliu, are aprobare specială, de altfel a terminat şi şcoala la domiciliu. Mai există un elev care susţine examenul în spitalul de copii, ni s-a prezentat o adeverinţă că este bolnav. Un al treilea caz este un elev care are dificultăţi de vedere, astfel că a primit un timp mai lung pentru redactarea lucrării”, a spus Illes, potrivit căreia cel de-al treilea elev este prezent la centrul de examen de la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu”.

Potrivit acesteia, în judeţ există trei centre de corectare, toate în Târgu Mureş.

Pentru proba de luni a fost extrasă Varianta 4 unde elevii au avut de rezolvat trei subiecte.

După testul la limba română, candidaţii vor susţine în 3 iulie proba scrisă la limba şi literatura maternă. În 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar în 6 iulie candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării.

În 8 iulie vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar la 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.