BACALAUREAT 2014, ultima AROGANŢĂ: Site de fiţuici CU RECLAMĂ pe Google. Preţuri pentru toţi elevii

Publicat: Marţi, 10 Iunie 2014 09:24 // Actualizat: Marţi, 10 Iunie 2014 09:24 // Sursa: romaniatv.net

BACALAUREAT 2014: Elevii de liceu au intrat pe ultimă sută de metri cu pregătirile pentru BAC 2014. Pentru cei mai mulţi dintre ei, emoţiile sunt la cote maxime, iar acest lucru nu mai miră pe nimeni, judecând numai după rezultatele extrem de proaste pe care le-au obţinut la simularea examenului de bacalaureat 2014. Cu lecţiile învăţate sau nu, liceeni vor încerca, şi în acest an, să se descurce la examen apelând la metode mai puţin ortodoxe: fiţuici şi gadget-uri ajutătoare.

Foto: ziare.com

BACALAUREAT 2014: Examenul reprezintă un prag destul de important în viaţa oricărui elev. De promovarea acestui examen al maturtităţii depinde apoi pregătirea lui pentru o viitoare carieră profesională. Teoretic, aşa ar trebui să stea lucrurile, însă descurajaţi de lipsa locurilor de muncă şi de rata crescută a şomajului în rândul absolvenţilor cu studii superioare, puţini tineri mai tratează cu seriozitate examenul de bacalaureat. Dovadă stau şi rezultatele dezastruoase de la ultimele sesiuni al bacalaureatului: 56,4% în 2013, 44,4% în 2012,  45,7% în 2011.

VEZI ŞI: Cea mai tare METODĂ de COPIAT, 100% SIGURĂ: Un student îşi păcăleşte profesorul în timpul unui examen

În vreme ce unii elevii încep din timp pregătirea pentru examenul maturităţii, alţii se bazează mai puţin pe forţele proprii şi apelează la "sursele de inspiraţie". Fiţuica este una dintre metodele clasice de copiat, care nu numai că nu a dispărut odată cu apariţia gadget-urilor, din contră, ea fiind mult îmbunătăţită. Aşa se face că pe internet a apărut un site dedicat fiţuicilor "profesioniste".

Potrivit fituici-bacalaureat.ro, "materialele au fost elaborate de către profesori de specialitate, conform cerințelor bacalaureatului 2014, ținând cont întocmai de matricea de corectare (edu.ro), atât în ce privește conținutul cât și structura". "Folosind aceste materiale ajutătoare ai acces garantat la note de 10!", promit realizatorii site-ului.

Mai mult, fiţuicile conțin "exact atâtea informații câte sunt absolut necesare pentru a trece cu bine de bacalaureat/examene/teze. Conspectele conțin esența subiectului fără a omite ceva important".

Fiţuicile sunt editate sub trei forme de prezentare, având conținut identic. Elevii sunt încurajaţi să aleagă "forma cea mai potrivită gusturilor și scopurilor lor". "Fiţuica (4,5x8 cm) este caracterizată prin nevoie de spațiu redus. Memoratorul (9x13 cm) încape într-un buzunar, este mereu la îndemână, are caractere care sunt ușor de citit. Cartea (15x21 cm) elegantă are coperți tari, arată bine, este plăcut să o răsfoiești și să înveți din ea", potrivit fituici-bacalaureat.ro.Nici preţul unui fiţuici nu este de ignorat, undeva între o gustare şi un pachet de ţigări, adică între 8 lei şi 17 lei.

CITEŞTE ŞI: Metode de copiat la BACALAUREAT. Vezi cât costă pixul bluetooth şi ceasul gsm


Metoda cu handsfree. În acest caz e nevoie de două persoane, cel care dictează şi cel care merge la examen. Sau poti alege varianta updatată "microhandsfree prin bluetooth" care se pune în ureche, pe timpan, un pic riscantă din punct de vedere medical, deoarece cipul poate rămâne în ureche.

Metoda cu ceasul. Gadgetul este un ceas GSM, iar pe ecranul lui se poate citi un text scris dinainte. Totodată, la el se poate şi asculta mesajul transmis de un interlocutor din afară, tot prin intermediul unor căşti. 

Metoda cu pixul bluetooth. Poate fi folosit atât la scris, cât şi pentru ascultarea prietenului care dictează rezolvarea subiectelor.

Metoda cu telefonul mobil. Aceasta este cea mai utilizată metoda în ziua de astăzi.

Metoda cu pixul cu ultraviolete. Aceasta este o tehnică de copiat care necesită, pe lângă pixul cu ultraviolete, o pereche de ochelari cu care să se poată observa scrisul. În cazul în care este soare în sală, această metodă este foarte eficientă.

Copiatul din copiute, cărţi, cursuri. Este cea mai populară şi cea mai veche metodă de copiat şi necesită multă vigilenţă din partea celor care o folosesc şi bunăvoinţă din partea profesorilor.

Zgâriate. Această metoda de copiat necesită o muncă foarte laborioasă în ziua dinaintea examenului. Este utilizată urma lăsată de pix în urma copierii cursurilor. Este o metoda folosită de studenţii cu vederea foarte bună, dar şi cu o răbdare pe măsură.

Colegul din faţă/stânga/dreapta. Pentru această metodă e nevoie de două persoane, dintre care una trebuie neapărat să mai şi înveţe. 

Scrisul în palmă, pe bancă, pe picior, pe încălţăminte. Această metodă are destule şanse de reuşită.

Mersul la toaletă, un şiretlic la care apelează mai ales studenţii care doar vor să îşi amintească unele informaţii.

REZULTATE SIMULARE BAC 2014: Rezultatele elevilor la simulările examenelor naționale sunt nemulțumitoare. Aceasta este opinia ministrului delegat Mihnea Costoiu, prezent la Alba Iulia într-o conferință de presă la sediul PSD Alba. Acesta a precizat că, în următoarea perioadă, vor fi luate măsuri pentru îmbunătățirea pregătirii elevilor, iar dintre acestea nu este exclusă posibilitatea de reducere a gradului de dificultate a subiectelor.

„Evident că nu suntem mulțumiți de rezultatele elevilor la simulările examenelor naționale, atât la Bacalaureat cât și la Evaluarea Națională. În perioada următoare, inspectoratele școlare vor lua măsuri prin care să încercăm să îmbunătățim pregătirea tinerilor precum și o adaptare a subiectelor acolo unde este nevoie. Nu pot să mă feresc să spun că rezultatele sunt nemulțumitoare. Lucrăm la acest subiect”, a declarat Costoiu.

REZULTATE SIMULARE BAC 2014: Referitor la reducerea gradului de dificultate a subiectelor, Costoiu a spus că nu se excluse această posibilitate, însă aceasta nu va fi principala măsură pentru mărirea gradului de promovabilitate a elevilor:

Dacă se constată că în anumite zone au fost probleme suntem deschiși să facem și acest lucru însă soluția nu este reducerea gradului de dificultate a subiectelor pentru a avea un grad de promovabilitate mai mare. Soluția este o pregătire mai bună. Dacă se vor constata probleme în mod special nu excludem acest lucru, dar nu aceasta este principala măsură”.

Atât secretar de stat în Ministerul Educației, Mihnea Costoiu, cât și fostul ministru, Ecaterina Andronescu, sunt de părere că simulările le sunt folositoare elevilor și că au rolul de a-i mobiliza să se pregătească mai bine pentru examene.

„Sunt necesare aceste simulări pentru ca tinerii să fie confruntați cu o realitate înainte de examene. Este ca un antrenament. Oricare om care încearcă să aibă o performanță se antrenează într-un fel sau altul în toate domeniile.

„Eu cred că simulările sunt necesare și cred că dacă s-ar fi trecut notele în catalog interesul ar fi fost un pic mai mare. Oricum acestea ar trebui să reprezinte semnale foarte grave de atenție față de profesori și părinți, care să mobilizeze elevii să se pregătească mai bine pentru examen. Întotdeauna, simulările sunt sub nivelul examenelor, din punct de vedere al rezultatelor și lucrul acesta este gândit cu bună știință, ca să fie mai important semnalul pe care îl determină”, a completat fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu.

REZULTATE SIMULARE  BAC 2014, PE JUDEŢE (document ataşat): Situaţia pentru clasa a XI-a se prezintă astfel: la proba de Limba română - 44,22 la sută dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru Limba maternă - 62,42 la sută, iar la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) - 36,32 la sută.

Elevii clasei a XI-a nu au susţinut proba la alegere, având în vedere că aria de acoperire disciplinară în clasa a XI-a nu este similară celei de clasa a XII-a. De asemenea, elevii clasei a XI-a au susţinut proba la Istorie (proba obligatorie a profilului) în baza programei parcurse pentru clasa a XI-a, şi nu a XII-a, aşa cum se procedează în cadrul examenului naţional de bacalaureat.

REZULTATE SIMULARE BAC 2014, PE JUDEŢE obţinute la simulările naţionale din anul şcolar 2013 - 2014 nu vor fi trecute în catalog, dar sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

REZULTATE SIMULARE BAC 2014. Situaţia din judeţe:

În judeţul Braşov 31,10% dintre elevii de clasa a XII-a au luat peste 5, iar în cinci unităţi de învăţământ niciun licean nu a obţinut medii de trecere, transmite corespondentul Mediafax. Inspectorul general şcolar adjunct al ISJ Braşov, Maria Szabo, a precizat că la simulările examenului de bacalaureat nu a fost înregistrată nicio medie de 10, fiind obţinute 64 de medii peste 9. În clasamentul pe licee, cele mai bune rezultate au fost obţinute de elevii de la Colegiul Naţional "Andrei Şaguna" din Braşov, unde 88,65 la sută dintre candidaţi au obţinut medii de trecere. La polul opus se află cinci licee din judeţ, unde niciun elev de clasa XII-a nu a obţinut media 6, fiind vorba despre Colegiul Tehnic "Transilvania" Braşov, Colegiul Tehnic "V. Jinga" din Săcele, Colegiul "A.Vijoli" din Făgăraş, Grupul Şcolar Industrial "Simion Mehedinţi" din Codlea şi Liceul Teoretic Zărneşti.

În judeţul Mureş, elevii de clasa a XII-a de la cinci licee au obţinut medii sub 6 la simularea bacalaureatului, în timp ce la o unitate de învăţământ din Sighişoara, din cei 80 de elevi, a promovat unul singur, potrivit Mediafax. Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mureş, Ştefan Someşan, cele mai slabe rezultate au fost la liceele din Dumbrăvioara (unde au susţinut toate probele 16 elevi), Band (15 elevi), "Tehnologic 2" Sighişoara (46 de elevi), "Aurel Perşu" (31 de elevi) şi "Traian Vuia" (101 elevi), ambele din Târgu Mureş - unde niciun elev de clasa XII-a nu a obţinut media 6, dar şi la "Tehnologic 1" Sighişoara, unde, din cei 80 de elevi care au susţinut toate probele, unul singur a promovat. La simularea susţinută de elevii de clasa a XI-a nu a promovat niciun licean de la Band (unde au fost 25 de participanţi), Dumbrăvioara (24 de elevi), "Aurel Perşu" (21), "Traian Vuia" (130), "Brâncuşi" (21) şi "Săvulescu" (174) din Târgu Mureş, "Ioan Bujor" din Reghin (120) şi "Tehnologic 1" Sighişoara (100). La liceul "Tehnologic 2" din Sighişoara din cei 60 de participanţi au promovat doar doi.

REZULTATE SIMULARE BAC 2014: Dezastru la Buzău

În judeţul Buzău, liceenii au obţinut rezultate extrem de slabe la simularea examenului de Bacalaureat, desfăşurată săptămâna trecută. Cu astfel de rezultate, doar 33,37% dintre liceenii de clasa a XII-a ar fi promovat examenul maturităţii. La zece unităţi buzoiene de învăţământ nu s-a obţinut nici măcar o medie generală mai mare de 6.00. Pe lista neagră a unităţilor din cadrul cărora nu există niciun candidat la simulare cu note de promovare se înscriu zece licee şi grupuri şcolare. Elevii de clasa a XII-a de la şapte licee din judeţul Mehedinţi au obţinut medii sub 6 la simulările bacalaureatului, promovabilitatea în judeţ fiind de 21,57 la sută. Mai mult, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean spune că nu a fost înregistrată nicio medie de 10. Din 19 licee în judeţul Mehedinţi, în şapte unităţi şcolare procentul de promovabilitate este 0. Rezultatele foarte slabe sunt puse pe seama faptului că elevii bine pregătiţi nu au luat în serios acest examen, întrucât ştiau că notele nu se vor pune în catalog, însă îngrijorător este faptul că cei mai mulţi elevi nu s-au pregătit. 

În judeţul Constanţa, Mai puţin de jumătate dintre elevii de clasele a XI-a şi a XII-a din judeţul Constanţa, care au susţinut probele din cadrul simulării examenului de bacalaureat, au obţinut note peste 5. Reprezentanţii ISJ Constanţa spun că 35 de elevi - 26 de clasa a XII-a şi nouă la clasa a XI-a - au obţinut nota 10. În judeţul Arad, niciun elev de la şapte licee tehnologice nu a reuşit să promoveze simularea bacalaureatului, toate mediile fiind mai mici de 6, astfel că promovabilitatea medie în judeţ la astfel de şcoli a fost de numai 3,65 la sută la clasa a XI-a şi de 10,42 la sută la clasa a XII-a. În judeţ nu a fost înregistrată nicio notă de 10, cea mai mare fiind 9,70, obţinută de un elev de la Liceul Pedagogic "Dimitrie Ţichindeal".

Pentru prima dată, ISJ Arad nu a oferit presei procentul general de promovabilitate pe judeţ, inspectorul general Claudius Mladin afirmând că nu a fost calculat şi urmând ca această informaţie să fie dată publicităţii în cursul zilei de luni. „Procente onorabile" la română "Sunt rezultate bune pentru luna martie, mai sunt peste două luni până la Bac timp în care elevii pot recapitula. Nu mi se pare o catastrofă la Română, rezultatele sunt onorabile", a comentat profesoara de Română Iulia Pop, de la Colegiul Naţiona "Sf. Sava" din Bucureşti. Cele mai mari procente ale notelor peste 5 la Limba şi literatura română sunt de 65,31 în judeţul Sibiu, 64,78 în Suceava, 63,33 în Brăila, 63,10 în Cluj, 62,78 în Iaşi şi 61,38 în Tulcea. Cele mai mici procente de note peste 5 la Limba română sunt înregistrate în judeţele Ilfov (33,42) şi Harghita (36,7). Procente „mari" şi la matematică La proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), cel mai mare procent de promovare a fost de 56,98 în Cluj, urmat de Brăila cu 53,29, Alba - 52,15, Iaşi - 51,18 şi Prahova - 50,08. "Sunt procente mari ţinând cont de modul în care se învaţă în ţara asta, dar şi subiectele au fost foarte uşoare, a spus directorul-adjunct de la Colegiul Naţional "Sf. Sava", a declarat pentru adevarul.ro profesorul de matematică Adrian Troie.

REZULTATE SIMULARE BAC 2014: Note foarte slabe în Ilfov

Pe de altă parte, doar 23,47 la sută din elevii evaluaţi din Ilfov şi 29,75 la sută din cei din Arad au obţinut note de trecere la proba obligatorie. La proba la alegere, procentul cel mai mare al notelor peste 5, respectiv 67,79 la sută, a fost înregistrat în judeţul Brăila, urmat de Iaşi - 64%, Suceava - 62,15%, Harghita - 61,29%, Alba - 60,95%, Galaţi - 60,65% şi Cluj - 60,19%. Cel mai mic procent de promovare la această probă, respectiv 34,44 la sută, a fost înregistrat în judeţul Ilfov. "Rezultatele nu sunt relevante, avem elevi care au luat nota 9 deşi nu au scris eseul de la subiectul al treilea. La clasa a XI-a simularea în sine a fost o idee bună, dar modul în care a fost organizată nu a ajutat pe nimeni. În primul rând lucrprile au trebuit să fie corectate cu două zile mai devreme decât se ştia iniţial, profesorii nu au avut timpul fizic să le corecteze plus că, faţă de anul trecut, cantitatea de lucrări a fost dublă, iar la a XI-a nu s-a dat din materia de bac decât foarte puţin", a declarat profesorul de Istorie Corneliu Riegler de la Colegiul Naţional bilingv "George Coşbuc" din Capitală.

 

VEZI ŞI: REZULTATE BACALAUREAT 2014: Anunţ important pentru toţi elevii care au susţinut SIMULARE LA BAC 2014

La probele din vară, elevii de clasa a XII-a vor primi subiecte din toată materia parcursă, spre deosebire de simulare, unde subiectele au acoperit doar materia acoperită până la data susţinerii probelor.

În anul 2013, după centralizarea tuturor datelor de la judeţe, rata de promovare a fost de 55,4% pentru sesiunea iunie-iulie 2013. Anul trecut, a fost prima dată când elevii au primit subiecte diferenţiate în concordanţă cu programa şcolară şi cu numărul de ore urmat de elevi. În 2014, elevii vor primi tot subiecte diferenţiate în funcţie de profil.

Citeşte şi: SIMULARE BACALAUREAT 2014: Vezi toate SUBIECTELE ŞI BAREMELE de la clasa a XII-a

Examenul de BACALAUREAT 2014 se va desfăşura după următorul CALENDAR:

BAC 2014, Sesiunea iunie-iulie 2014:

        26 – 30 mai 2014, Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen
        30 mai 2014, Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
        10 – 12 iunie 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
        11 – 13 iunie 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
        16 – 20 iunie 2014, Evaluarea competenţelor digitale – proba D
        23 – 27 iunie 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
        30 iunie 2014, Limba şi literatura română – proba E) a) – proba scrisă
        1 iulie 2014, Limba şi literatura maternă proba E) b) – proba scrisă
        2 iulie 2014, Proba obligatorie a profilului – proba E) c) – proba scrisă
        4 iulie 2014, Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – proba scrisă
        7 iulie 2014, Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
        7 iulie 2014, Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
        8 -10 iulie 2014, Rezolvarea contestaţiilor
        11 iulie 2014, Afişarea rezultatelor finale

BAC 2014, Sesiunea august-septembrie 2014:

        14 – 18 iulie 2014, Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
        18 - 19 august 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală înlimba română – proba A
        18 - 19 august 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală înlimba maternă – proba B
        19 - 20 august 2014, Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
        21 - 22 august 2014, Evaluarea competenţelor digitale – proba D
        25 august 2014, Limba şi literatura română – proba E) a) – proba scrisă
        26 august 2014, Limba şi literatura maternă – proba E) b) – probă scrisă
        27 august 2014, Proba obligatorie a profilului – proba E) c) – probă scrisă
        29 august 2014, Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – probă scrisă
        1 septembrie 2014, Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 –  16:00)
        2 - 3 septembrie 2014, Rezolvarea contestaţiilor
        4 septembrie 2014, Afişarea rezultatelor finale

Citeşte şi: BACALAUREAT 2014: Meditaţii gratuite pentru elevi


loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 iun 10:10
...sută de metri cu pregătirile pentru BAC 2014. Pentru cei mai mulţi dintre ei, emoţiile sunt la cote maxime, iar acest …read more...
24 mar 19:01
...acest lucru nu mai miră pe nimeni, judecând numai după rezultatele extrem de proaste pe care le-au obţinut la Citește mai departe…

...
24 mar 13:43
...este placut sa o rasfoiesti si sa inveti din ea”, potrivit fituici-bacalaureat.ro. Preturile variaza intre 8 si 17 lei, potrivit romaniatv.net. Related Posts:...
24 mar 11:08
...

BACALAUREAT 2014: Elevii de liceu au intrat pe ultimă sută de metri cu pregătirile pentru BAC...
1
EUR
4.8254
RON
01 Apr
noapte 0 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H