REZULTATE BACALAUREAT 2014: Anunţ important pentru toţi elevii care au susţinut SIMULARE LA BAC 2014

REZULTATE BACALAUREAT 2014. Elevii de clasa a XI-a şi a XII-a vor afla vineri, 14 martie, rezultatele la simularea BACALAUREAT 2014.

11 mart. 2014, 09:50

REZULTATE BACALAUREAT 2014. Vineri, 14 martie, elevii de clasa a XI-a şi a XII-a vor afla rezultatele la probele susţinute în cadrul sesiunii de simulare BACALAUREAT 2014. Ministerul Educaţiei a hotărât ca testările de la simulare BAC 2014 să nu fie trecute în catalog, ci să fie discutate cu fiecare elev în parte. În săptămâna 3 – 9 martie, elevii de clasa a XII-a au susţinut simularea la Limba Română, Limba maternă, Matematică sau Istorie, plus încă o probă la alegere din profilul la care studiază.  Acestea vor fi şi materiile la care vor susţine, în vară, examenul de maturitate.>

REZULTATE BACALAUREAT 2014. Elevii de clasa a XI-a au susţinut numai probe scrise la Limba Română/Limba Maternă şi Matematică sau Istorie, dar din materia pe care au parcus-o până la momentul examenului. Subiectele pentru clasa a XI-a au fost după modelul subiectelor pe care Ministerul Educaţiei la afişat pe site-ul propriu.

REZULTATE BACALAUREAT 2014. Notele obținute de elevi la simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național sunt analizate de fiecare unitate de învățământ în care s-au desfășurat simulările naționale din anul școlar 2013-2014, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la clasă, ședințe cu părinții, precum și în consiliul profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. 

REZULTATE BACALAUREAT 2014: Prima simulare a examenului de Bacalaureat a adus, la nivelul judeţului Iaşi, un procentaj scăzut de promovabilitate. Doar 36,21% dintre elevii din clasele a XII-a au reuşit să ia note peste 5 la cele trei discipline de examen. „Nu cred că elevii sunt încă în forma cea mai potrivită, nu cred că lucrurile au fost aprofundate în totalitate. Rezultatele au, însă, valoarea unui semnal, vor avea un feedback important şi pentru elevi, şi pentru profesorii clasei şi pentru părinţi, mai ales”, susţine Camelia Gavrilă, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.
La limba română, promovabilitatea de 60% înseamnă 2.120 de note sub 5 şi 3.490 de note peste 5. Note de trecere (peste 82%) s-au înregistrat la istorie, în timp ce tinerii care au avut de susţinut proba la matematică n-au putut ajunge decât spre 35 de procente. Per total, mediile au fost salvate şi, în mare parte mărite, prin a treia probă, opţională.

REZULTATE SIMULARE BAC 2014. Notele obţinute de cei peste 5.700 de elevi din clasele a XII-a

– 2.686 – sub 5 la matematică
– 2120 – sub 5 la limba română
– 237 – sub 5 la istorie

REZULTATE BACALAUREAT 2014: Nota 5 nu este o soluţie
Problema generală este că, la toate disciplinele analizate, cele mai multe note se găsesc în tranşa 5-5.99 – segment care nu garantează, la final, promovarea examenului, întrucât media generală finală trebuie să fie minimum 6. Chiar şi aşa însă, cu nota 5 văzută demnă de promovare, în Iaşi există 16 şcoli în care procentul de promovabilitate a fost zero. În alte 13 şcoli, promovabilitatea a fost între 1 şi 7%, în timp ce doar în patru unităţi de învăţământ s-a înregistrat promovabilitate de peste 80 de procente. „Dacă nu au măcar 10-15% promovare, este un grav semnal de alarmă. Ar trebui să fie şi pentru şcoală şi pentru comunitate”, mai atrage atenţia şefa ISJ Iaşi.

REZULTATE BACALAUREAT 2014: Licee cu statut incert
În acest context, măsurile ce vor urma nu au de ce să ne mire. Unele unităţi de învăţământ, mai ales cele tehnologice din mediul rural, vor fi analizate la sânge. În viitorul apropiat se va decide dacă aceste se vor păstra ca licee, sau vor trece la învăţământul profesional. „O şcoală profesională presupune aptitudini practice mai multe, presupune abilităţi care pot fi transmise în condiţii care nu se leagă neapărat de o putere de abstractizare, de esenţializare, de susţinere a unor examene dificile, aşa cum este examenul de Bacalaureat”, a punctat Camelia Gavrilă. (Anda Pintilie)

Din cele 16 unităţi de învăţământ cu procentajul de promovare zero, patru sunt din mediul urban. Acestea sunt liceele tehnologice „Mihai Busuioc” şi „Nicolae Iorga” din Paşcani, şi liceele tehnologice de Mecatronică şi Automatizări şi „Petru Poni” din Iaşi.

BACALAUREAT 2014 ŞI EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Ministerul Educaţiei Naţionale a stabilit ca simulările examenelor naţionale din anul şcolar 2013-2014 să se desfăşoare în zilele de 18, 19 şi 20 februarie (Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a), respectiv 3, 4, 5 şi 7 martie (Bacalaureat). În premieră, începând din acest an, se organizează simulări şi pentru elevii de clasa a XI-a.

„Elevii vor fi evaluaţi din materia parcursă până la data susţinerii trestului. Elevii de clasa a XI-a, care vor simula pentru prima dată bacalaureatul, vor susţine doar două probe: română şi matematică sau istorie”, a explicat joi, pentru MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2014, Sesiunea iunie-iulie 2014

26 – 30 mai 2014 Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen

30 mai 2014 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

10 – 12 iunie 2014 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

11 – 13 iunie 2014 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

16 – 20 iunie 2014 Evaluarea competenţelor digitale – proba D

23 – 27 iunie 2014 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

30 iunie 2014 Limba şi literatura română – proba E) a) – proba scrisă

1 iulie 2014 Limba şi literatura maternă proba E) b) – proba scrisă

2 iulie 2014 Proba obligatorie a profilului – proba E) c) – proba scrisă

4 iulie 2014 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – proba scrisă

7 iulie 2014 Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)

7 iulie 2014 Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

8 -10 iulie 2014 Rezolvarea contestaţiilor

11 iulie 2014 Afişarea rezultatelor finale

Simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

ADMITERE LICEU 2014: Modificări importante cu privire la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014

Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2013 – 2014, sunt: Limba şi literatura română (18 februarie), Limba şi literatura maternă – pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă (19 februarie) şi Matematică (20 februarie). Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 7 martie.
Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a din anul şcolar 2013-2014 are următorul calendar: Limba şi literatura română (3 martie), Limba şi literatura maternă (4 martie), proba obligatorie a profilului (5 martie) şi, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializării (7 martie). Toate probele sunt scrise. Afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 14 martie.

BACALAUREAT 2014 ŞI EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Rezultatele nu contează la notare

Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale şi la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat nu se consemnează în catalog. În vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.