Bacalaureat 2020 edu.ro. Schimbări majore anunţate din prima zi de şcoală

Publicat: Luni, 09 Septembrie 2019 12:15 // Actualizat: Luni, 09 Septembrie 2019 12:15 // Sursa: romaniatv.net

BACALAUREAT 2020: Fără lucrări corectate în alte județe și fără profesori-evaluatori. Noi condiții la examenul de anul viitor, anunţă Ministerul Educaţiei. 

EDU.RO: La examenul de Bacalaureat 2020, lucrările nu vor mai fi corectate, încrucișat, în alte județe. Este una dintre noutățile referitoare la organizarea examenului, ce reies din ordinul ministerului publicat în Monitorul Oficial. 

De asemenea, profesorii care corectează lucrările la Bacalaureat nu vor mai trebui să fie formați ca evaluatori.

Ministerul Educației desființează oficial corectarea încrucișată între județe a lucrărilor realizate de elevi la Bacalaureat – procedură introdusă în 2015, pentru reducerea fraudelor și a acuzațiilor de mită pentru corectură, scrie edupedu.ro. Elimină și obligativitatea ca profesorii care evaluează lucrările și pun notele la BAC 2020 să fi fost formați înainte, ca evaluatori.

 

Articolul 9, alineatul (4) din ordinul MEN publicat în Monitorul Oficial: 

 “Cadrele didactice nominalizate ca profesori evaluatori sunt selectate, de regulă, din rândul cadrelor didactice abilitate în domeniul evaluării prin cursuri de formare recunoscute de Ministerul Educației Naționale”.

Articolul 9, alineatul (4), varianta inițială

“(4) Cadrele didactice nominalizate ca profesori evaluatori sunt selectate din rândul cadrelor didactice abilitate în domeniul evaluării, prin cursuri de formare recunoscute de Ministerul Educaţiei Naţionale. Profesorii evaluatori dintr-un/din județ/municipiul București nu evaluează lucrări ale candidaților din propriul județ/municipiu.”

Ministerul Educației renunță la obligativitatea ca profesorii corectori să fie formați în domeniul corectării exact în anul în care derulează cel mai mare proiect derulat de același Minister al Educației pe formarea profesorilor, “CRED”, cu buget de aproximativ 42 milioane de euro, cu finanțare nerambursabilă din bani europeni.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bac 2020 bacalaureat 2020 BACALAUREAU edu.ro prima zi de scoala schimbări bacalaureat
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8408
RON
10 Jul
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H