Bacalaureat 2022 Edu.ro. Subiecte proba la alegere – UPDATE. Când se anunţă rezultatele la Bac 2022

A treia probă scrisă a examenului de bacalaureat a avut loc, miercuri, de la ora 09.00, fiind înscrişi aproape 120.000 de elevi. Absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut proba la alegere a profilului şi specializării.

22 iun. 2022, 11:14
Bacalaureat 2022 Edu.ro. Subiecte proba la alegere – UPDATE. Când se anunţă rezultatele la Bac 2022

Bacalaureat 2022 Edu.ro. Potrivit calendarului de desfăşurare a Bacalaureatului, sesiunea de vară, miercuri are loc proba la alegere a profilului şi specializării.  Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, 119.828 elevi s-au înscris pentru a susţine această probă.

Elevii au avut de ales dintre 11 discipline, în funcție de profilul fiecăruia:

 • Anatomie și fiziologie umană;
 • Biologie vegetală și animală;
 • Chimie;
 • Economie;
 • Fizică;
 • Geografie;
 • Informatică;
 • Logică, argumentare și comunicare;
 • Psihologie;
 • Sociologie;
 • Filosofie;

Bareme matematică şi istorie Bacalaureat 2022, anunţate de edu.ro. Cum se rezolvau subiecteleSubiectele de la Logică – BAC 2022

 

Subiecte Filosofie Bac 2022

 

Subiecte Anatomie şi fiziologie umana, genetică şi ecologie umană, filiera teoretică, tehnologică şi vocaţională

 

Subiectele la Fizică – profilul tehnic și profilul resurse umane și protecția mediului

 

Subiecte geografie Bac 2022

Subiecte Chimie Anorganică Bac 2022

Subiecte Chimie Organică Bac 2022

 

Subiecte Sociologie

Subiecte Economie BAC 2022

Subiecte Informatică BAC 2022

 

Subiecte Psihologie Bac 2022

CUM SE DESFĂŞOARĂ EXAMENUL DE BACALAUREAT  

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.
Pentru redactarea unei lucrări scrise/rezolvarea subiectelor sunt prevăzute trei ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu cel mult două ore, candidaţii pentru care s-a aprobat această solicitare de către comisiile judeţene, în baza prevederilor Procedurii nr. 25.464/11.02.2022 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare.

Bacalaureat 2022 Edu.ro. Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte (ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc.), precum şi a oricărui mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). De asemenea, elevii vor fi informaţi că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc.
În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Bareme Limba şi Literatura Română la Bacalaureat 2022 la fiecare profil. Cum se rezolvau subiectele pentru o notă maximă

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.
Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie publică subiectele şi baremul de corectare pentru fiecare probă scrisă, zilnic, la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

 • CE URMEAZĂ 
  Proba la Limba si literatura maternă se va desfăşura joi, 23 iunie.
  Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.
  Afişarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

CONDIŢII PENTRU PROMOVAREA EXAMENULUI  

Bacalaureat 2022 Edu.ro. Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să parcurgă, cumulat, următoarele etape/condiţii:

 • recunoaşterea/echivalarea/susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;
  media notelor obţinute la probele scrise trebuie să fie 6 (cel puţin).

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise. Numărul poate fi apelat gratuit în perioada 20 – 23 iunie, între orele 8:00 – 16:00.
Potrivit unei decizii aprobate prin ordin de ministru, lucrările scrise ale candidaţilor din judeţul Călăraşi vor fi evaluate digitalizat în cadrul unui program-pilot derulat în premieră în acest an.


loading...
Partenerii noștri