Bareme matematică şi istorie Bacalaureat 2022, anunţate de edu.ro. Cum se rezolvau subiectele

Aproape 120.000 de absolvenţi de clasa a XII-a şi a XIII-a din toate promoţiile au participat marţi la Bacalaureat 2022 proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie.

21 iun. 2022, 15:00
Bareme matematică şi istorie Bacalaureat 2022, anunţate de edu.ro. Cum se rezolvau subiectele

Bareme matematică şi istorie Bacalaureat 2022, anunţate de edu.ro. La proba obligatorie a profilului – proba E.c) din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2022), matematică sau istorie, desfășurată marţi, 21 iunie, s-a înregistrat o rată de participare de 97,1%.

Nu s-au prezentat 3.472 de candidați, iar 38 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia din urmă nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului, potrivit Ministerului Educaţiei.

Ministerul Educaţiei a publicat marţi, la ora 15 subiectele şi baremele la matematică, pentru fiecare profil în parte, şi istorie.

E_c_istorie_2022_bar_01_LRO
E_c_istorie_2022_var_01_LRO
E_c_matematica_M_mate-info_2022_bar_01_LRO
E_c_matematica_M_mate-info_2022_var_01_LRO

Citeşte şi: SUBIECTE MATEMATICĂ Bac 2022 Edu.ro. Ultimul subiect, cel mai greu!

E_c_matematica_M_st-nat_2022_bar_01_LRO
E_c_matematica_M_st-nat_2022_var_01_LRO
E_c_matematica_M_tehnologic_2022_bar_01_LRO
E_c_matematica_M_tehnologic_2022_var_01_LRO

UPDATE: BAREM CORECT la matematică pentru profilul pedagogic. Ministerul Educației a publicat din nou documentul cu baremele corecte, la mai bine de o oră de la publicarea subiectelor și baremelor pe site-ul dedicat, după ce inițial a pus un barem de notare greșit pentru profilul pedagogic.

E_c_matematica_M_pedagogic_2022_bar_01
E_c_matematica_M_pedagogic_2022_var_01_LRO

Profesoara Florentina Pavăl de la Colegiul Național “Nicu Gane” din Fălticeni a publicat pe Facebook rezolvarea subiectelor la matematică la Bacalaureat 2022 la profilul Tehnologic.

Citeşte şi: Subiecte istorie Bac 2022 edu.ro. Cum se poate lua notă mare la proba obligatorie

La Mate-Info, subiectele au fost asemănătoare cu testele de antrenament.

Florentina Pavăl este cunoscută pe rețeaua de socializare TikTok drept “Profa de mate cool”, având un cont pe care postează videoclipuri explicative despre matematica de gimnaziu și de liceu.

Citeşte şi: Cum se calculează media de Bacalaureat. Iată care sunt condițiile pentru trecerea examenului maturității

Următoarea probă (proba la alegere a profilului și a specializării: număr de candidați înscriși – 119.828) va avea loc miercuri, 22 iunie, în timp ce ultima probă din această sesiune (Limba și literatura maternă) este programată joi, 23 iunie.

Rezultate Bacalaureat 2022. Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să parcurgă, cumulat, următoarele etape/condiții:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • media notelor obținute la probele scrise trebuie să fie 6 (cel puțin).

Potrivit unei decizii aprobate prin ordin de ministru, lucrările scrise ale candidaților din județul Călărași vor fi evaluate digitalizat în cadrul unui program-pilot derulat în premieră în acest an.

Citește și Elevii care obțin nota 10 la BAC pot merge gratuit la festivalurile de muzică Untold și Neversea. Prin campania „Bac de 10” se premiază excelența în educație și în acest an


loading...
Partenerii noștri