Bacalaureatul olimpicilor: 676 de contestaţii, depuse după rezultatele la probele de examen

Un număr de 676 de contestaţii au fost depuse de cei 877 de olimpici care au susţinut, la Bacău, sesiunea specială a bacalaureatului, fără ca oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean să poată preciza care este numărul exact de candidaţi care au contestat notele obţinute în urma corectării tezelor.
Romania TV
01 iun. 2012, 07:42
Bacalaureatul olimpicilor: 676 de contestaţii, depuse după rezultatele la probele de examen

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău, 676 de contestaţii au fost depuse, joi seară, în cele două centre unde s-a desfăşurat sesiunea specială a bacalaureatului pentru cei aflaţi în proceduri de selecţie sau pregătire pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la competiţii sportive, cum ar fi campionatele europene sau mondiale de juniori.

O parte dintre candidaţi au contestat şi două sau trei note astfel încât numărul contestaţiilor este mai mare decât cel al elevilor care au susţinut examenul de bacalaureat.

„Numărul de contestaţii nu reprezintă şi pe cel al candidaţilor care au depus cereri de recorectare a tezelor. Metodologia de organizare a examenului de bacalaureat prevede că orice candidat poate contesta chiar şi toate notele, fără niciun fel de restricţii. Deocamdată, nu putem spune care este şi numărul candidaţilor care au depus contestaţii la una sau mai multe discipline şi nici la ce probă au fost depuse cele mai multe dintre ele”, a declarat inspectorul general interimar al ISJ Bacău, Teodora Craus.

Sesiunea specială a bacalaureatului s-a desfăşurat în perioada 21-31 mai, cu afişarea rezultatelor în 31 mai, ora 18.00, şi depunerea contestaţiilor în aceeaşi zi, în intervalul orar 18.00-22.00. Rezolvarea contestaţiilor se va face în cursul zilei de vineri, urmând ca rezultatele finale ale sesiunii speciale a bacalaureatului să fie afişate tot vineri, până la ora 24.00.

Promovabilitatea la sesiunea bacalaureatului pentru participanţii la olimpiade şi competiţii internaţionale este, înainte de soluţionarea contestaţiilor, de 34,2 la sută, a declarat joi seară, Stelian Fedorca, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Din totalul celor 880 de candidaţi înscrişi, la examen s-au prezentat 877, iar 300 dintre ei au fost declaraţi admişi, potrivit lui Fedorca.

Secretarul de stat a precizat că 106 candidaţi au reuşit să promoveze probele de examen, însă nu au obţinut media 6,00, necesară pentru a trece examenul.

Din examen au fost eliminaţi 25 de candidaţi, care au fost prinşi având asupra lor fiţuici sau telefoane mobile.

Tentativa de fraudă a fost descoperită atât cu ajutorul camerelor de supraveghere din sălile de examen, cât şi cu cel al profesorilor supraveghetori care şi-au făcut datoria”, informa Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS)

Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, cea mai mare medie obţinută este 9,90, la polul opus fiind media 1,63.

Sesiunea specială a bacalaureatului s-a desfăşurat la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare” şi la Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Nicolae Vasilescu-Karpen”, ambele din Bacău.

DailyBusiness
Bani cu măsură din partea Ministerului Educației. Bursele elevilor și studenților se schimbă radical
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Declarații răscolitoare despre Mihai Leu. Amănunte neștiute au ieșit la iveală
Fanatik.ro
Vlad Pascu s-a panicat și își joacă ultima carte: ”Nu era atât de drogat”. Cererea bizară care îi putea aduce o pedeapsă mai mică
Capital.ro
Se schimbă legea pentru șoferii pensionari în România. Restricție la permisul de conducere
Playtech.ro
Schimbări uriașe la sănătate. Ce români pot pierde calitatea de asigurat și ce modificări apar la contribuții
DailyBusiness
Benzina şi motorina se vor scumpi masiv de la 1 august. Cât va costa un plin după majorarea accizelor
Adevarul
Momentul în care o clădire din centrul Teheranului este spulberată de o rachetă lansată de armata israeliană
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Corupția, o constantă a comunismului românesc
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Imaginile durerii de la Hunedoara! Rămasă fără cuvinte, soția lui Mihai Leu a fost consolată de sute de oameni
kanald.ro
Ce a făcut Mihai Leu atunci când a aflat că are cancer. Campionul a sperat până în ultima clipă că va învinge boala
Cancan.ro
Detaliul ȘOCANT găsit în telefonul italianului ucis de urs, pe Transfăgărășan. Anchetatorii au rămas uluiți!
Playsport.ro
De ce a ajuns România datoare și fără bani? „Totul a început din 2016, când politica fiscală s-a...
Capital.ro
A murit cel mai mare actor. Maestrul a decedat în urma unui stop cardiac. O voce inconfundabilă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
stirilekanald.ro
VIDEO Un bărbat a fost ucis de urs, pe Transfăgărășan. Animalul l-a târât zeci de metri într-o râpă. Imagini terifiante cu cadavrul victimei
Primele imagini de la înmormântarea lui Ion Cernea! Soțul Irinei Loghin este condus pe ultimul drum cu onoruri militare. Momente dureroase la cimitirul Bellu, înainte ca fostul sportiv să fie dus la groapă
MediaFlux
Scoți bani de la bancomat? Urmează o nouă schimbare majoră
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ionel, viermele de primărie care vrea să ”șteargă” realitatea și presa