Bacău: 18 persoane înţepate de căpuşe au ajuns la spital în ultimele 24 de ore

Un număr de 18 persoane înţepate de căpuşe, între care şase copii, au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău în ultimele 24 de ore, majoritatea pacienţilor spunând că insectele provin de la câini comunitari cu care au venit în contact.

RomaniaTV.net
17 mai 2012, 09:16
Bacău: 18 persoane înţepate de căpuşe au ajuns la spital în ultimele 24 de ore

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău a fost luat cu asalt, în ultima perioadă, de persoane înţepate de căpuşe, numai în ultimele 24 de ore 18 persoane ajungând la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Majoritatea persoanelor care au ajuns la spital au declarat cadrelor medicale că au fost înţepate de căpuşe după ce au venit în contact cu câini maidanezi de pe străzile din municipiul Bacău.

„Numărul celor înţepaţi de căpuşe care apelează la serviciile cadrelor medicale de la spitalul din Bacău a crescut semnificativ în ultima perioadă, probabil şi pe fondul isteriei create în jurul unor cazuri în care au apărut diverse complicaţii. Din fericire, nu ne-am confruntat cu niciun caz mai grav, niciunul dintre pacienţi neavând nevoie de internare. După extragerea căpuşelor, s-a procedat şi la administrarea unui vaccin antitetanos pentru a preveni o infecţie”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al SJU Bacău, Mirela Romaneţ.

Potrivit sursei citate, numărul cazurilor de persoane înţepate de căpuşe care ajung la spital s-ar putea menţine ridicat şi în perioada imediat următoare, având în vedere temperaturile ridicate.