Bacău: Un elev accidentat de o maşină se află în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Un elev în vârstă de 18 ani din municipiul Bacău a fost adus, luni , în comă la Spitalul Judeţean e Urgenţă după ce a fost lovit de un autoturism în timp ce încerca să traverseze neregulamentar calea rutieră la sensul giratoriu de la ieşirea din municipiu către DN 2, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
20 ian. 2014, 18:09
Bacău: Un elev accidentat de o maşină se află în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă

,,Este într-o stare gravă, fiind internat în Secţia de Neurochirurgie cu traumarism cranio cerebral, coma de gradul II şi otoragie’, a declarat, pentru Agerpres, Geanina Pricopi, director de îngrijri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.

Un conducător auto, în vârstă de 43 de ani, l-a accidentat pe tânărul care se angajase în traversarea neregulamentară a străzii. Şoferul se pare că nu a mai putut evita impactul, în urma căruia victima s-a ales cu leziuni grave la cap şi a fost transportată la spital, au declarat poliţiştii care anchetează cazul.

Adolescentul este elev la Colegiul Tehnic ,,Anghel Saligny’ din Bacău. Era însoţit de alţi doi colegi, însă doar el s-a grăbit să traverseze strada prin loc nepermis.

‘Este un eveniment regretabil. Copilul se îndrepta către casă de la o reprezentanţă auto cu care avem contract de colaborare privind realizarea orelor de practică. Este elev în clasa a XII-a, profil transporturi’, a menţionat Adrian Fuioagă, director la Colegiul Tehnic ‘Anghel Saligny’ Bacău.

De la începutul anului, în accidentele de circulaţie produse pe şoselele din Bacău au murit două persoane, iar alte zece au fost grav rănite.

Potrivit statisticilor IPJ Bacău, în 2013 accidentele grave au scăzut cu 16,2%, numărul persoanelor decedate diminuându-se faţă de 2012 de la 58 la 50, iar cel al persoanelor rănite grav a fost mai mic cu 10,7%, de la 242 la 216.