Baconschi a discutat cu Traian Băsescu, la Cotroceni

Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, s-a întors în ţară, marţi la prânz, de la Consiliul Afaceri Externe, de la Bruxelles.

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 12:52
Baconschi a discutat cu Traian Băsescu, la Cotroceni

Imediat după revenire, Baconschi a mers direct la Cotroceni pentru a discuta cu preşedintele Traian Băsescu, potrivit România TV.

Teodor Baconschi a fost revocat din funcţia de ministru al Afacerilor Externe, pentru declaraţiile susţinute de acesta la adresa protestatarilor.

Anunţul a fost făcut de premierul Emil Boc luni, în direct, în plenul Parlamentului.

La momentul anunţului, Teodor Baconschi se afla la Bruxelles chiar în Consiliul Afaceri Externe.

Teodor Baconschi a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a primit un SMS de la premierul Emil Boc, din care înţelegea că nu i se reproşează nimic pe linie guvernamentală şi că a fost vorba despre o decizie politică.

Liderii PDL au discutat, luni seară, la sediul central al formaţiunii, despre înlocuirea lui Teodor Baconschi la şefia MAE.

Surse politice au declarat, luni seară că senatorul UNPR Cristian Diaconescu este propunrea PDL pentru şefia MAE.

Vicepreşedintele PDL Sever Voinescu a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări, că sunt „şanse mari” ca liderul UNPR Cristian Diaconescu să fie propus pentru funcţia de ministru de Externe.

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat la rândul său că „probabil” liderul UNPR Cristian Diaconescu este varianta pentru preluarea conducerea Ministerului Afacerilor Externe.

UDMR îl susţine pe Cristian Diaconescu pentru funcţia de ministru de Externe.