Baconschi: Băsescu să spună cine este candidatul-ofiţer acoperit. Sau a lansat o temă doar în spaţiu?

Teodor Baconschi, fost membru PMP, susţine că preşedintele Traian Băsescu trebuie să spună cine este candidatul-ofiţer acoperit, în condiţiile în care acesta a anunţat că nu are niciun document instituţional, iar "auto-demascarea întârzie".
Ionela Marcu
19 sept. 2014, 08:43
Baconschi: Băsescu să spună cine este candidatul-ofiţer acoperit. Sau a lansat o temă doar în spaţiu?

Dl Băsescu a încins iarăși națiunea pe o temă care tinde să ocupe obsesional zbuciumata noastră actualitate: candidatul-ofițer acoperit. Eu, unul, am înțeles așa: nu există vreun document instituțional care să dovedească afirmația (sau acuzația, nu e prea clar).

Pe de altă parte, CEL VIZAT – suspansul e copleșitor ! – este invitat, ce spun, SOMAT să se AUTO-DENUNȚE. Cum auto-demascarea întârzie, nu-i rămâne dlui Băsescu decât să ne spună la cine s-a referit și să vină cu argumentele de rigoare„, scrie Teodor Baconschi pe Facebook.

Fostul ministru de externe adaugă că e de datoria lui Traian Băsescu să clarifice lucrurile.

Traian Băsescu: Au fost cazuri când mi s-a propus numirea în Guvern a unor ofiţeri acoperiţi

Pe 23 septembrie e termenul final pentru depunerea candidaturilor, așa că e de datoria morală și legală a dlui Băsescu să nu abandoneze tema pe care a lansat-o în spațiul public. Sau a lansat-o doar în spațiu?„, conchide Baconschi.

Preşedintele Băsescu a declarat, miercuri seara, că va da amănunte despre „ofiţerul acoperit” care candidează la alegerile prezidenţiale de faţă cu toată presa, precizând că nu are nicio informaţie de la serviciile secrete şi că, dacă, totuşi, „printre candidaţi există un domn care a avut în trecutul lui un astfel de lucru, acest lucru trebuie recunoscut”.

„N-aş veni în acest moment cu completări, am o oarecare planificare. Vreau să aibă acces toată presa. Să nu se aştepte nimeni că va fi un document al serviciilor secrete„, a spus preşedintele.

Băsescu a susţinut că afirmaţia sa a fost făcută în lipsa unui document venit de la serviciile de informaţii. El a precizat că a vizat nu doar calitatea de ofiţer activ, ci şi pe aceea de fost ofiţer sub acoperire.

Discutăm despre ceea ce legea secretului de stat permite. Când se suspectează o ilegalitate, nu poate fi secret de stat (…) Nu am primit vreun document cu nume şi prenume de la vreun serviciu de informaţii din România. În cazul acest ar fi trebuit să tac pentru că este vorba de un secret de stat„, a spus preşedintele.


Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!