Baconschi: Conducerea Ministerului de Externe este populată de ţuţeri politici

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi apreciază, vineri, într-o postare pe blog, că noua conducere a MAE este populată cu "ţuţeri politici transferaţi direct de pe platourile Antenei 3", el referindu-se, în context, la secretarul de stat Dan Petre.

RomaniaTV.net
25 mai 2012, 15:14
Baconschi: Conducerea Ministerului de Externe este populată de ţuţeri politici

„Cum să evaluezi noua conducere MAE, populată cu ţuţeri politici transferaţi direct de pe platourile Antenei 3? Domnul secretar de stat Dan Petre, bunăoară, care lipseşte de pe toate motoarele de căutare bibliografică, susţinea mai demult, pe site-ul Universităţii Bucureşti, că are titlul de doctor: aş fi curios să ştiu cine i l-a conferit. Domnia sa pretinde totodată că este «diplomat» al EHESS (mi-ar plăcea să văd trofeul scanat) şi că a publicat numeroase studii şi articole (abia aştept să consult lista acestora)”, precizează Baconschi pe blogul său.

„De ce nu va fi rămas simpatica dna Natalia Intotero învăţătoare la Brad, unde ar fi făcut faţă cu brio, în loc să (re)devină secretar de stat?”, adaugă Baconschi.

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi apreciază că România va fi catalogată drept o ţară de impostori după seria de numiri fără acoperire sau „foarte acoperite” pe care Guvernul Ponta le execută „foc-cu-foc”. „Deşi nu suntem o ţară de impostori, tocmai aşa vom fi socotiţi după seria de numiri fără acoperire (sau foarte acoperite) pe care guvernul Ponta le execută foc-cu-foc. E drept, când pui la Educaţie Naţională doi miniştri rataţi, lăsând apoi Bacalaureatul 2012 pe mâna unui interimar semi-agramat, doare atât de rău încât enervezi pe toată lumea şi trebuie să faci pasul înapoi. Ce ecou vor avea alte numiri, sesizate în treacăt, deşi urmările lor se vor dovedi la fel de grave ?”, mai scrie Baconschi.

El arată, totodată, că ministrul Agriculturii este dator vândut lui Dan Voiculescu, fiind pus acolo împotriva intereselor propriei instituţii, aflate în litigiu cu „Felix”, în timp ce „tipul de la ICS”, cu mutarea în plic, a fost retras „imediat ce şi-a făcut treaba”.

„Cum să comentezi ascensiunea dlui Cernea, care – fără să fi obținut o biată licență – îl va «consilia» pe dl Ponta contra unui salariu din fonduri publice? «Avocați» cunoscuți ca apărători ai diferiților interlopi (deja condamnați, precum senatorul Voicu) pătrund pe uşa din faţă în MAI…”, mai scrie Baconshi pe blogul său.

El menţionează că implantarea acestei clientele „fără merite” divulgă criză de resurse umane în sânul „nereformatelor” partide componente ale USL. „Suntem doar la începutul unui dezmăţ administrativ care ne va costa enorm şi care se va etala nestingherit mai ales dacă USL, călare pe toate pârghiile puterii, îşi va menține, după noiembrie, majoritatea parlamentară încropită din oportunism şi trădare”, mai scrie Baconschi.