Baconschi: Hristos, temelia convieţuirii armonioase. Nu văd alt model pentru revigorarea naţiunii

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi consideră că Hristos Cel Înviat este temelia convieţuirii armonioase, el precizând că nu vede alt model pentru revigorarea naţiunii române, cu tot cu ura de sine sau de ceilalți care definește, nefericit, acest ceas istoric de criză, relatează Mediafax.

RomaniaTV.net
14 apr. 2012, 12:24
Baconschi: Hristos, temelia convieţuirii armonioase. Nu văd alt model pentru revigorarea naţiunii

„Se apropie Sfintele Paști. Suprema taină a creștinismului, ca religie a Învierii. Din prea multe păcate – arătate cu degetul, dar neasumate personal – societatea noastră pare slab pregătită pentru această sărbătoare majoră. Oricât ne-ar otrăvi cotidianul, politica făcută prost, cu spatele la binele comun, ea nu are dreptul să invadeze și acest ultim teritoriu necontaminat. Învierea strălucește dincolo de rivalitățile în care ne complacem și deasupra orizontului dezbinat sub care ne petrecem zilele”, scrie Baconschi pe blogul său.

El aminteşte că Lumina pascală râmâne cel mai proaspăt izvor de speranță pentru fiecare și pentru toți laolaltă.

„Nu văd, de jur împrejur, alt model pentru revigorarea națiunii din care facem parte, cu tot cu ura de sine sau de ceilalți care definește, nefericit, acest ceas istoric de criză. Hristos Cel Înviat este temelia conviețuirii armonioase de care ducem lipsă. Să-L întâmpinăm așadar cu tot ce avem mai nobil în suflet, pentru a răscumpăra numeroasele noastre nevrednicii. Le doresc tuturor un Paște binecuvântat, cu pace și bucurie, alături de familii, de prieteni, în duhul regăsit al iertării și al iubirii de semeni”, mai scrie Baconschi, care este şi teolog.