Baconschi îi impută demisionarei Popa obiceiul de a roade principiile până la os

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi susţine, pe blog, că "aterizarea" Mihaelei Popa în "curtea" USL reprezintă "încă o ilustrare a jenantului obicei de a roade principiile până la os".

RomaniaTV.net
20 apr. 2012, 10:55
Baconschi îi impută demisionarei Popa obiceiul de a roade principiile până la os

„Oricât de hilară i-ar fi argumentaţia, plecarea din PDL a dnei Mihaela Popa provoacă noi melancolii cu privire la starea bunului simţ în societatea noastră. Cum adică: e bun partidul ca să te alegi senator (mai ales într-un judeţ din păcate roşu, precum Iaşi)? E bun şi când te desemnează vice-preşedinte? Şi nu mai e bun dintr-o dată, taman în prag de alegeri locale?”, scrie Baconschi pe blog.

El menţionează că Popa se plânge de disfuncţii în comunicarea internă sau externă a PDL. „Nu am auzit-o ridicând asemenea obiecţii în forul de conducere din care făcea parte. Domnia sa are de asemenea impresia că nu găseşte destulă dreaptă în acţiunea PDL. Dar ce fel de dreaptă poţi găsi la sânul PSD? Şi cum poţi să-ţi dispreţuieşti în asemenea măsură colegii de formaţiune politică încât sa-i trădezi pentru un ipotetic loc oferit de PNL la europarlamentarele din 2014?”, completează Baconschi.

El afirmă că Mihaela Popa este „o profesoară vrednică, fostă directoare de liceu, un om care părea angajat în politică şi pentru valori, pentru nevoia de a decomuniza România şi a-i da – cu eforturile necesare – chipul pe care-l merită în Uniunea Europeană”.

„Aterizarea senatoarei în curtea USL – la remorca partidului «liberal» cu coadă de Felix – reprezintă încă o ilustrare a jenantului obicei de a roade principiile până la os”, se arată în finalul postării lui Baconschi.

Senatorul Mihaela Popa a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi alături de vicepreşedinţii PNL Sorin Frunzăverde şi Relu Fenechiu, că trece de la PDL la PNL.

Ea a spus că motivul plecării sale din PDL este legat de „lipsa exerciţiului democratic în partid”, ea apreciind că în PDL „totul a fost într-o veşnică poziţie de drepţi”.

În 2 aprilie, senatorul Mihaela Popa a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PDL, declarându-se dezamăgită de afirmaţiile liderului PDL Emil Boc în cazul demisiei din partid a prim-vicepreşedintelui PDL Sorin Frunzăverde. De altfel, Mihaela Popa a susţinut, după ce Sorin Frunzăverde şi primarul din Slatina, Darius Vâlcov, au demisionat din PDL că liderul formaţiunii democrat-liberale, Emil Boc, ar trebui să-şi asume pierderile şi să-şi dea demisia de la conducerea partidului.

Mihaela Popa s-a înscris în PDL în 2006, iar în perioada decembrie 2007 – decembrie 2008 a fost deputat PDL în Parlamentul European. Ea a fost prim-vicepreşedinte al PDL Iaşi, iar în perioada mai 2010-septembrie 2011 a fost preşedinte interimar al PDL Iaşi. Mihaela Popa, care este profesor, la primul mandat de senator, este vicepreşedinte al Comisiei pentru Egalitatea de Şanse din Senat.