Baconschi îl ironizează pe Geoană: „Cu un aer învins, dar demn, mimează speranţa”

Prim-vicepreşedintele PDL, ministrul de Externe Teodor Baconschi, îl ironizează pe fostul lider PSD Mircea Geoană, care a anunţat recent că în câteva săptămâni va lansa o mişcare politică "cu oameni cu frică de Dumnezeu". Baconschi afirmă ironic despre Geoană că "învins dar demn, mimează speranța". Printre ironii, însă, Baconschi afirmă că îl bucură, totuşi, "convertirea" acestuia la o "viziune creștină asupra politicii".

RomaniaTV.net
05 ian. 2012, 18:44
Baconschi îl ironizează pe Geoană: „Cu un aer învins, dar demn, mimează speranţa”

Teodor Baconschi, prim-vicepreşedinte al PDL scrie pe blogul personal o postare ironică despre planurile lui Mircea Geoană de a înfiinţa o formaţiune cu influenţe creştine.

„Deși m-a întristat mina posomorâtă a domnului Geoană, m-a bucurat convertirea sa la o viziune creștină asupra politicii. Dacă nu a reușit să transforme vechiul PCR într-un partid social-democrat modern, domnul Geoană pare acum decis să își răscumpere vina înființând un partid social-creștin. E oricum un pas înainte și totodată un pas înspre dreapta. Cu un aer învins dar demn, mimează speranța, fără a stârni entuziasmul”, afirmă Baconschi.

Printre cuvintele ironice, Baconschi strecoară, totuşi, şi un mesaj serios la adresa fostului preşedinte PSD.

„Trebuie să mărturisesc că mă încearcă o anumită simpatie față de schimbarea la față și la valori a domnului Geoană. Dacă poate contribui la asanarea discursului acestei stângi vehemente, populiste și profund inepte, de ce nu ne-am bucura? Dacă stânga înțelege să asume valori creștine și să le exprime prin vocea demnă și îndurerată a domnului Mircea Geoană, de ce n-am saluta variația?”, precizează ministrul.

Mircea Geoană a fost exclus la sfârşitul lui 2011 din PSD, după un conflict cu conducerea partidului şi în special cu actualul preşedinte Victor Ponta. Social-democraţii au susţinut că motivul conflictului cu Geoană a fost determinat de faptul că fostul preşedinte al partidului avea o agendă proprie, care dăuna PSD. Ulterior demiterii din rândul social-democraţilor, Geoană a fost demis şi din funcţia de preşedinte al Senatului.

În ciuda dublului eşec politic recent, Geoană a anunţat că va reveni punând bazele unei noi formaţiuni politice. Ieri a postat un filmuleţ pe Youtube în care spunea că această formaţiune va fi lansată în următoarele săptămâni, din care vor face parte „oameni cu frică de Dumnezeu”.

„Pentru cei care doresc să știe mai mult despre proiectul pe care am să-l propun vreau să anunț, acum la început de 2012 că voi lansa o mișcare profesionistă, cu oameni serioși și competenți, cu oameni cu frică de Dumnezeu și cu dorința de a face bine acestei țări, în următoarele săptămâni”, afirma Geoană ieri.