Baconschi, la România TV: Iau notă sec de decizia revocării. Încerc să mestec contradicţia

Prim-vicepreşedintele PDL, Teodor Baconschi, a afirmat că va analiza, împreună cu colegii din conducerea partidului, perspectivele carierei sale politice la vârful PDL. Baconschi se declară contrariat de faptul că a fost demis la numai o săptămână după ce a fost mandatat să dialogheze cu societatea civilă: "Nu mi-a scăpat nici mie această contradicţie. Încerc să o mestec".

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 18:22
Baconschi, la România TV: Iau notă sec de decizia revocării. Încerc să mestec contradicţia

În cadrul emisiunii „România în 60 de minute”, Baconschi a precizat că demiterea sa a avut loc fără acceptul formal al Biroului Permanent Naţional.

„M-am interesat. Nimeni nu a cerut în mod expres o asemenea decizie”, a spus Baconschi.

El a relatat şi conţinutul convorbirii cu premierul Emil Boc. „Nu mi-a făcut reproşuri pe linie guvernamentală. Mi-a spus că, având în vedere situaţia tensionată, se impune demiterea mea (…) Iau notă sec de această decizie şi îmi doresc ca ea să fie utilă detensionării situaţiei”, a spus fostul ministru de Externe.

Baconschi pare nesigur şi de viitorul său în conducerea PDL. „O să reflectez, o să mă consult cu colegii din conducerea PDL, dar cred că este în continuare mare, mare nevoie de figuri credibil şi noi în politică”, a spus democrat-liberalul.

Pe de altă parte, Baconschi nu îşi reneagă afirmaţiile de pe blog, care i-au adus demiterea.

„Eu pe blog m-am referit la cei ce se dedau la violenţe. Faţă de aceia m-am delimitat (…) Părerea mea faţă de respectarea şi protejarea proprietăţii private este aceeaşi”, a conchis pedelistul.

Potrivit unor surse citate de România TV, Baconschi şi-a pierdut şi misiunea de coordonator al dialogului dintre PDL şi societatea civilă, misiune ce va fi preluată de către fostul ministru al Muncii, Ioan-Nelu Botiş.