Baconschi: Termenul „mahala ineptă” a fost deosebit de blând

Prim-vicepreşedintele PDL, Teodor Baconschi, susţine că termenii din postarea de pe blog ce i-a adus demiterea au fost blânzi pentru descrierea manifestărilor huliganice de săptămâna trecută. Fostul ministru de Externe susţine că a fost la un paş de linşaj în timpul mineriadelor şi că a rămas marcat de răul pe care violeneţele stradale îl pot produce, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 21:04
Baconschi: Termenul „mahala ineptă” a fost deosebit de blând

Întrebat, luni, la Bruxelles, de jurnalişti, dacă regretă termenii folosiţi în postarea de săptămâna trecută despre protestele din Piaţa Universităţii, Baconschi a răspuns: „Termenii folosiţi erau deosebit de blânzi, mahalaua ineptă, pentru a califica un început de mişcare violent anarhistă, pe baza mobilizării unor forţe de tip stadion. Deci toate formele de huliganism, până la urmă pe stadion sau în afara stadionului trebuie dezaprobate cu aceeaşi forţă”.

El a adăugat că postarea sa pe blog a fost „răstălmăcită, adică mai multe forţe politice sau media au făcut un amalgam”. „Eu spuneam foarte clar: una sunt protestatarii care îşi spun nemulţumirea în mod paşnic şi alta cei care încep să spargă florării prin centru, să dea foc, să arunce cu sticle incedndiare, sau să iasă cu bâte şi arme albe, pentru a consolida democraţia”, a explicat Baconschi.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai explicat că este marcat de mineriade, unde a fost la un pas de linşaj. „Eu sunt marcat de mineriade. Era s-o păţesc grav la mineriade, am fost la un pas de a fi linşat de forţele extralegale care au fost mobilizate atunci. Am fost şi în stradă la Revoluţie, în 21 decembrie. Nu am certificat revoluţionar, dar probabil că sunt personal mult prea marcat de cît rău poată să facă României violenţa în stradă pentru a nu fi reacţionat în deplină responsabilitate faţă de aceste riscuri”, a mai comentat el.