Bacteria E.Coli ar putea transforma orice plantă în biocombustibil

Biocombustibilul, realizat fie din plante sau din ulei pentru prăjit, este asemănător din punct de vedere chimic cu combustibilul fosil, însă este prea greu şi prea scump de produs. Acum, însă, cercetătorii au găsit soluţia la această problemă.

RomaniaTV.net
16 nov. 2011, 13:35
Bacteria E.Coli ar putea transforma orice plantă în biocombustibil

Experimentele recente ale Universităţii Stanford cu bacteria E.coli, găsită în intestinele mamiferelor şi, câteodată, responsabilă pentru intoxicaţiile alimentare, arată că aceasta va ajuta la procesul de producere al biocombustibilului.

Producerea  biocombustibilului din plante este un proces complicat, iar până acum, nu a fost găsită nicio metodă viabilă pentru a produce în masă substanţa din uleiul plantelor.

E.Coli poate transforma zaharurile din plante în derivaţi de acizi graşi, substanţe chimice asemănătoare mai mult cu săpunul, însă bune precursoare ale combustibilului.

E.Coli este incredibil de puternică (…) Poate transforma zahărul în combustibil extrem de repede„, a declarat Chaitan Khosla, profesor la Stanford.

Acest proces va fi, însă, controlat de E.coli, aşa că va fi nevoie de o înţelegere mai bună a biochimiei acestei bacterii, lucru la care deja lucrează echipa lui Khosla.

Prin urmare, biocombustibilul ar putea fi folosit la scară largă, în curând.