Băiat de şase ani, ucis în Israel de rachetele Hamas. Organizaţia teroristă anunţă ca va lansa şi în această noapte

Un băiat în vârstă de 6 ani a fost ucis, miercuri, în atacuri cu rachetă la Sderot, oraş israelian de lângă Fâşia Gaza, au indicat forţe de securitate israeliene, după o nouă salvă lansată de mişcarea islamistă Hamas.

12 mai 2021, 21:24
Băiat de şase ani, ucis în Israel de rachetele Hamas. Organizaţia teroristă anunţă ca va lansa şi în această noapte

Serviciile de intervenţie „nu au putut să-l salveze pe băiat din cauza rănilor grave”, au indicat acestea în comunicat, adăugând că o femeie se afla în „stare critică” la Sderot, oraş lovit de noi rachete. Moartea copilului de 6 ani se adaugă celor şapte persoane ucise – inclusiv un soldat – în Israel de când gruparea militară din Gaza, în primul rând Hamas, au intensificat de luni seară baraje de rachete contra oraşelor israeliene, scrie Jerusalem Post.

Mişcarea islamistă Hamas, la putere în Gaza, a anunţat miercuri că va lansa 130 de rachete către teritoriul israelian ca ripostă la atacurile Statului evreu care au provocat uciderea comandanţilor grupării militare şi au distrus al alt imobil în enclava palestiniană.

Citeşte şi Cum funcţionează Iron Dome, cel mai performant sistem anti-rachetă din lume. Israel vrea să-l desfăşoare şi pe mare

Facţiunea a Hamas a lansat rachete către trei oraşe din Israel (Ashkelon, Netivot, Sderot) „ca răspuns” la raidul asupra turnului Al-Shorouk şi la moartea unui grup de comandanţi”, a indicat organizaţia într-un comunicat.

Sirene s-au auzit din nou miercuri în metropola Tel-Aviv, a constatat o jurnalistă de la AFP.

Citeşte şi Mai mulţi comandanţi Hamas ucişi de Israel, în timpul raidurilor din Gaza. A fost omorât inclusiv comandantul aripii militare din Gaza City


loading...
Partenerii noștri