Mai mulţi comandanţi Hamas ucişi de Israel, în timpul raidurilor din Gaza. A fost omorât inclusiv comandantul aripii militare din Gaza City

Mişcarea islamistă armată Hamas a anunţat miercuri uciderea mai multor comandanţi de-ai săi în atacuri aeriene israeliene, în Fâşia Gaza.

12 mai 2021, 19:36
Mai mulţi comandanţi Hamas ucişi de Israel, în timpul raidurilor din Gaza. A fost omorât inclusiv comandantul aripii militare din Gaza City

Hamas a anunţat, într-un comunicat preluat AFP, moartea lui Bassem Issa, comandantul aripii militare a în oraşul Gaza, capitala acestei enclave palestiniene, şi a ”multor” altor comandanţi militari de rang înalt din cadrul organizaţiei, în atacuri aeriene ale armatei israeliene.

Brigada Ezzedine al-Qassam, aripa armată a Hamas, nu dezvăluie identitatea celorlalţi membri ai organizaţiei ucişi în atacuri aeriene israeliene, însă a salutat, într-un comunicat, ”curajul” ”comandanţilor” şi ”combatanţilor” care s-au ridicat în timpul agresiunii forţelor de ocupaţie – numele dat de Hamas israelului – vizând poziţii ale mişcării.

Serviciul israelian de informaţii interne Shin Beth a anunţat cu puţin timp mai înainte moartea lui Bassem Issa şi a altor trei lideri ai organizaţiei în atacuri aeriene vizând enclava palestiniană cu două milioane de locuitori.

Citeşte şi Cum funcţionează Iron Dome, cel mai performant sistem anti-rachetă din lume. Israel vrea să-l desfăşoare şi pe mare

Shin Beth anunţă că forţe israeliene i-au ucis pe Jamaa Tahla, mâna dreaptă a lui Mohammed Deif, numărul unu în aripa armată a mişcării, pe Gamal Zabda, şeful dezvoltării capacităţilor tehnologice ale mişcării, şi pe Khazem Khatib, conducătorul departamentului de inginerie al Hamas.

Serviciile israeliene anunţă că au ucis în total aproximativ alţi ”zece” oficiali din cadrul Hamas, dar şi cadre din Jihadul Islamic, a doua cea mai importantă grupare islamistă armată don Fâşia Gaza, într-o serie de atacuri aeriene, începând de luni seara.

Aceste atacuri – care continuau miercuri – au loc ca represalii faţă de ”baraje” de proiectile lansate de către Hamas şi Jihadul Islamic, începând de luni seara, către Israel.

Armata israeliană anunţă că peste 1.000 de proiectile palestiniene au fost trase începând de luni seara către teritoriul israelian.

Citeşte şi Mărturii cutremurătoare ale românilor prinşi în infernul din Israel: „A căzut o rachetă lângă noi. Sirena suna şi nu se mai oprea”