Băiatul de 11 ani care a salvat un copil căzut într-o fântână a fost premiat de Victor Ponta

Premierul Victor Ponta l-a premiat marţi, la Palatul Victoria, pe Mădălin Geabelea, un băiat de 11 ani care a salvat un copil de doi ani şi jumătate căzut într-o fântână.

RomaniaTV.net
06 mai 2014, 09:33
Băiatul de 11 ani care a salvat un copil căzut într-o fântână a fost premiat de Victor Ponta

„Am vrut astăzi să premiem împreună un viitor pompier, pe Mădălin, pe cel care a avut curaj (…) să intre într-o fântână de 6 metri ca să-l salveze pe Alin, un băieţel de doi ani care căzuse acolo în fântână şi pe care, din păcate, pompierii noştri mari şi puternici nu aveau cum să-l salveze pentru că nu puteau intra acolo. (…) A intrat în fântână şi, după ce a încercat de trei ori, l-a scos pe Alin teafăr şi nevătămat. Vreau să-i spun lui că e cel mai curajos băiat pe care l-am văzut vreodată, să spun mamei şi tatălui care nu e aici că au un băiat extraordinar şi că au salvat o viaţă şi că noi suntem foarte mândri că o să avem, când termină şcoala, băieţi curajoşi în rândul pompierilor”, a afirmat premierul în prezenţa băiatului şi a mamei acestuia.

Victor Ponta i-a înmânat copilului o diplomă şi un premiu în valoare de 10.000 de lei.

„Ai grijă de ăştia 10.000 de lei”, i-a transmis prim-ministrul băiatului, care îi promisese anterior că va cheltui banii după ce va împlini 18 ani.

Rugat să rostească şi el câteva cuvinte, copilul a spus, emoţionat: ‘Servesc patria!’.

Incidentul a avut loc în cursul dimineţii de vineri în comuna Tufeni, din judeţul Olt.