Băieţelul jurnalistului Dorin Chioţea are patru fracturi după accidentul de marţi. Ce spun medicii despre starea sa

Fiul jurnalistului TVR Dorin Chioţea, implicat marţi într-un grav accident rutier, are multiple fracturi şi lovituri, însă nu are afectat niciun organ intern. Copilul în vârstă de 4 ani se află internat la Spitalul Grigore Alexandrescu,

21 nov. 2020, 14:47
Băieţelul jurnalistului Dorin Chioţea are patru fracturi după accidentul de marţi. Ce spun medicii despre starea sa

Victor e internat la Neurochirurgie/ Terapie Intensivă şi, după cum a dezvăluit tatăl său, Dorin Chioţea, are următorul diagnostic: „Posterior dr o fractură de craniu care i-a prins şi baza, o fractură de femur stg, fractură de claviculă dr, fractură de piramidă nazală, escoriaţii, julituri, tăieturi adânci până la os (pe frunte şi la genunchi dr), o arsură pe piciorul drept. E vânăt din creştet până-n tălpi, iar ochişorul stîng e acoperit de un imens hematom cu edem. După cîteva ore de intervenţii chirurgicale multiple a rămas imobilizat în aceeaşi poziţie: întins pe pătuţ, cu picioarele depărtate cam la 30° – cel stg e gipsat, cel drept e bandajat, unghiul dintre ele e menţinut cu o tijă -, cu capul înclinat spre stînga. Abia peste cîteva zile îşi va putea schimba aşezarea. E hrănit cu paiul şi cu perfuzii, sedat permanent”.

Victor a avut noroc, i-au transmis medicii de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, măduva spinării, coloana verterbrală şi creierul fiind intacte. „Arhivari şi curatori ai atâtor drame şi tragedii, medicii de la GA ne-au spus că un asemenea caz este extrem de rar. Sunt nenorociri de neînchipuit după banale căderi de pe trotinete/ biciclete, după alunecări, după paşi greşiţi făcuţi pe trepte”, a mai scris Dorin Chioţea, pe pagina sa de Facebook.

Chioţea a lăudat şi reacţia Poliţiei Române care a trimis trei echipaje în numai trei minute, pe primul în mai puţin de un minut. Politiştii au izolat străzile şi au fost asistaţi şi de un echipaj de Jandarmerie. La indicaţiile doctorului Ioana Nicolau (27 de ani) au scos trusele de prim ajutor, au cerut ajutorul altor şoferi şi au apelat la vecini. „În tot acest timp, Ambulanţa/ SMURD întârzia. 26 de minute a făcut, după cum am spus, de la apel până la sosire. Dacă scădem din acest timp panica soţiei mele, poate incoerenţa ei firească din disperare de la conversaţia cu operatorul 112 şi toată procedura de transmitere mai departe, tot rămâne un timp nepermis de mare pentru a accesa un loc din Nordul Capitalei, la 500 m în spatele Casei Presei, la 3-4 km de Arcul de Triumf!!! Sunt 100% convins că nu există, punctual, vinovaţi pentru aşa ceva. Dar Sistemul trebuie reorganizat din temelii.

Citeşte şi MOMENT GROAZNIC pentru un cunoscut jurnalist. Fiul său a fost accidentat grav, salvarea a venit după 26 de minute

Pe lîngă rapiditatea venirii forţelor de ordine, am la îndemână 24/24, 7/7 o dovadă simplă: telecomenzile cu care pot accesa din casă firma de protecţie şi pază BGS, al cărei abonat sunt de un deceniu. În contract scrie că dacă echipajele nu ajung în 2 minute îmi dau banii înapoi pe un an întreg. Mai mult, încurajează folosirea telecomenzilor de două ori pe lună, pt a testa vigilenţa şi rapiditatea agenţilor. Am făcut proba de cîteva ori, ba din greşeală au butonat şi copiii noştri, şi ne-am trezit cu echipajele înconjurînd casa în 45 secunde – 90 secunde!!! Deci, dacă BGS poate, Statul de ce n-ar putea?!

Trebuie să poată şi pentru asta trebuie să luptăm. E unul din crezurile mele de azi înainte. Pentru asta poate ca e nevoie de ambulanţe mai multe şi permanent modernizate, de personal angajat şi antrenat, de locaţii plasate strategic de unde echipajele să fie gata de plecare, de perfecta coordonare intre 112 si TOATE serviciile de ambulantă/ urgentă/ pompieri/ poliţie/ protecţie, incluzîndu-le obligatoriu si pe cele private”, a mai scris jurnalistul Dorin Chioţea.