MOMENT GROAZNIC pentru un cunoscut jurnalist. Fiul său a fost accidentat grav, salvarea a venit după 26 de minute

Jurnalistul Dorin Chioţea a postat marţi seară un mesaj disperat pe Facebook, în care anunţa că fiul său a fost grav rănit într-un accident de circulaţie, iar în urma apelului la 112 ambulanţa a ajuns doar după 26 de minute, aparent pentru că venea din Otopeni.

17 nov. 2020, 22:40
MOMENT GROAZNIC pentru un cunoscut jurnalist. Fiul său a fost accidentat grav, salvarea a venit după 26 de minute

UPDATE: Dorin Chioţea a postat pe Facebook un nou mesaj, în care povesteşte pe larg clipele groznice prin care a trecut şi mulţumeşte cadrelor medicale care au intervenit pentru a-i salva fiul.

„In cea mai grea noapte din viata mea vreau sa multumesc medicilor pentru lupta lor. Mi-am vazut fiul de 4 ani si jumatate intins pe caldaram, in frigul acestei toamne tarzii, dupa ce Carmen urla din toate celulele ei ca ne moare copilul lovit de o masina. In primele doua minute Victor nu a miscat, nu a spus nimic.

Inert ca o cârpă era.

Apoi a început să plângă horcăind, cu sangele siroind. I-am vazut fruntea crăpată, piciorul stâng răsucit, genunchiul drept tăiat. Aveam senzația că se scurge viața din el si tot ce puteam să fac era să-l păstrez nemișcat. Așa am făcut cunostinta cu oroarea neputintei. Au trecut 26 de minute până când a sosit ambulanta SMURD.

In timpul acesta – cand cred ca am devenit mai batran cu 26 de ani, am găsit ceva luciditate sa postez pe facebook o poza poate oribila, dar despre care am gandit ca poate face minuni, poate grabi lucrurile. Si, oricat de paradoxal ar parea, le-a grabit pt ca sute de colegi si de prieteni s-au mobilizat, au sunat la toate cunostintele posibile. Nu voi avea niciodata cuvinte si sentimente sa le multumesc indeajuns. Iar din neant, în acea singurătate teribila, a aparut langa mine venind de nicaieri doctorita Ioana Nicolau, pediatru la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Probabil Dumnezeu a trimis-o, pentru ca a oprit masini sa ceara trusele medicale de.prim ajutor. 26 de minute inseamna timpul pentru care un om cu relatii, cu studii medicale si cu pilele directe si indirecte la care un cetatean obisnuit nici nu viseaza, il poate obtine in nordul capitalei Romaniei pentru fiul sau in aceasta pandemie nenorocita. Sunt mii de orase si de comune unde aceasta infinitate e mult mai vasta. E dramatic, putea fi tragic, este enorm de lent, dar asta e ce ofera sistemul medical acum. Nu sunt masini, nu sunt medici, CoViD19 ocupa tot timpul si toate energiile.

Victor Mihai este un baietel puternic. A fost stabilizat de doctori, e la terapie intensiva. Nu ii va fi usor in urmatoarele zile si saptamani. Va rog sa va rugati pentru el. Doamne-ajuta!”, a scris Dorin Chioţea pe Facebook.

Moment groaznic în viaţa jurnalistului Dorin Chioţea, care a asistat la accidentul grav în care a fost rănit fiul său cel mic şi s-a simţit neputincios timp de 26 de minute, cât a durat de la apelul la 112, până la sosirea ambulanţei, anunţă Evz.

„CoViD-ul isi cere tributul in multe minute. 26 de minute a durat de la apel 112 pana a venit echipajul (de la Otopeni!), dar avem noroc de oameni dedicati si o ambulanta complet dotata. Politia a venit in 45 sec. In 2 min erau 3 echipaje. De 20 min fiul meu cel mic zace accidentat grav pe caldaram si SMURD NU MAI VINE!”, spus Chioțea pe contul de Facebook.

După câteva minute, Dorin Chioțea a revenit cu o actualizare: „UPDATE 19.38 au ajuns”.

Moment groaznic pentru Dorin Chiotea, care a intervenit live la RomâniaTV

”Viața ți se poate schimba de-a dreptul dramatic într-o secundă. Este o luptă a medicilor pentru băiețelul nostru cel mic. A fost o neatenție, l-a lovit o mașină. Are niște fracturi. Ideea este că până a venit ambulanța au trecut 26 de minute. Nu aș găsi o vină. Pur și simplu am discutat cu doctorii de pe mașină, mi-au spus că veneau de la Otopeni, mașinile sunt prinse în epidemia de Covid. Pur și simplu nu există mașini, nu există doctori suficienți. Nu ai cum să faci față. Au fost cele mai grele minute din viața mea cu copilul pe caldarâm, pe care nu puteam să îl mișc. Nu ai voie să îl miști pentru că nu știi ce fel de traumatisme are. Are multiple fracturi. M-am bucurat că i-am auzit vocea când a început să plângă. 26 de minute este enorm, dar nu sunt salvări. Copilul va fi operat mâine. E o situație serioasă”, a declarat Dorin Chioțea pentru RomâniaTV.

Citeşte şi: Codin Maticiuc, gest emoţionant pentru spitalul Fundeni. Ce a făcut


loading...