Băile FIERBINŢI ameliorează simptomele AUTISMULUI

Publicat: Vineri, 13 Decembrie 2013 19:22 // Actualizat: Vineri, 13 Decembrie 2013 19:24 // Sursa: romaniatv.net

O baie fierbinte îi poate ajuta pe copiii care suferă de autism, contribuind la calmarea simptomelor caracteristice acestei tulburări comportamentale, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani.

Dacă stau în apă fierbinte timp de jumătate de oră, copiii vor deveni mai sociabili şi mai puţin predispuşi la a repeta aceleaşi acţiuni.

Simptomele autismului variază de la un copil la altul, dar, în general, aceştia au dificultăţi în ceea ce priveşte interacţiunea socială, întâmpină probleme de comunicare, simt nevoia unei rutine şi manifestă un comportament repetitiv, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

De obicei, copiii autişti sunt trataţi prin terapii combinate în care sunt incluse, printre altele, exerciţii comportamentale şi de vorbire.

Deşi medicamentele pot ajuta la controlul unor simptome precum agresivitate şi hiperactivitatea, nu există niciun remediu de vindecare a acestei tulburări comportamentale.

Experimentul cu baia fierbinte a fost inspirat din observaţiile făcute de oamenii de ştiinţă, potrivit cărora la o treime dintre cazurile analizate, simptomele de autism au fost ameliorate când copiii aveau febră.

Citeşte şi Educaţie copii: Cum corectăm comportamentul greşit al copiilor

Pentru a afla mai multe lucruri, cercetătorii americani au cerut unui număr de zece copii să facă baie la temperaturi diferite şi i-a rugat pe părinţi şi pe medici să le analizeze comportamentul. După ce au stat în apă la o temperatură de 39 de grade Celsius timp de 30 de minute, s-a putut observa o îmbunătăţire a capacităţii de comunicare şi o reducere a comportamentului repetitiv. În schimb, baia la o temperatură mai scăzută nu a avut niciun efect.

Cercetătorii de la Albert Einstein College of Medicine din New York cercetează în prezent modul în care temperaturile ridicate ajută copiii care suferă de autism.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 dec 02:39
Votează email 0 email
.../> … Visit source:   Băile FIERBINŢI ameliorează simptomele AUTISMULUI ...
13 dec 19:31
...caracteristice acestei tulburări comportamentale, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani. Citește mai departe… ...
1
EUR
4.8332
RON
28 Mar
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H