Bălan, la România TV: Nu m-a căutat nimeni de la DNA. Voi trăi din salariul soţiei

Procurorul CSM, George Bălan, anchetat pentru trafic de influenţă la nivel înalt, respinge toate acuzaţiile care i se aduc şi spune că nu a primit nici un fel de vizită din partea DNA sau a poliţiei. Bălan, acuzat de DNA de trafic de influenţă, a fost suspendat miercuri din funcţie de către Secţia pentru procurori a CSM. 

RomaniaTV.net
11 iul. 2012, 08:15
Bălan, la România TV: Nu m-a căutat nimeni de la DNA. Voi trăi din salariul soţiei

„Voi răspunde dacă aceasta e una dintre acuzaţii. Sunt complet liniştit şi nu am nici un fel de problemă. Eu m-am implicat public în realizarea unor proceduri obiective pentru numirile în funcţii. La mine în birou nu au venit reprezentanţi ai DNA sau ai Poliţiei. Nu am avut niciun fel de vizită la Ministerul Justiţiei în această perioadă. E firesc să răspund la acuzaţii în faţa celor care le aduc. Acum sunt în biroul meu, nu m-a chemat nimeni la DNA. Voi trăi pe salariul soţiei, asta înseamnă suspendarea: să nu mai primesc drepturile salariale. Nu comentez nici hotărârea foştilor mei colegi, nu am avut nici o discuţie cu nimeni în afaraă de reprezentanţii media. Nu am discutat nici cu domnul Sâmpetru”, a declarat procurorul George Bălan, la România TV

Anterior, Bălan a declarat că nu a săvârşit nicio infracţiune şi că a văzut la televizor acuzaţiile care i se aduc, precizând că în legătură cu numirile la Parchet şi DNA el nu a vorbit cu nimeni despre nume, ci doar despre principii.

Tot ce ştiu este de la televizor. Eu nu am săvârşit nicio infracţiune (…). În nicio discuţie privind numirile pe funcţii eu nu m-am referit la vreo persoană, ci am vorbit despre principii„, a spus Bălan, la Antena 3.

El a mai declarat că nu a săvârşit nicio infracţiune. Întrebat dacă a avut vreo discuţie cu lideri ai USL referitor la o viitoare funcţie, Bălan a spus că va răspunde doar în faţa procurorilor DNA.

Bălan a ţinut să sublinieze că, de principiu, el susţine că numirile la şefia Parchetului şi DNA trebuie făcute de CSM, nu de către ministrul Justiţiei şi şeful statului.

Procurorii George Bălan, membru al CSM, şi Marcel Sâmpetru, fost consilier al acestuia, sunt acuzaţi de trafic de influenţă, iar DNA a început urmărirea penală împotriva acestora. 

Cei doi ar fi negociat cu lideri ai USL obţinerea funcţiilor de procuror general al României şi de şef al DNA, ocupate în prezent de Laura Codruţa Kovesi şi Daniel Morar, folosindu-se în acest scop de informaţii clasificate. 

Procurorii George Bălan, membru CSM, şi Marcel Sâmpetru au fost suspendaţi din funcţii, miercuri, ca urmare a faptului că fac obiectul unei anchete DNA.