Bâlbâială la Guvern: nu s-a putut adopta prelungirea stării de alertă, pentru că nu s-a obţinut avizul Consiliului Legislativ

Ludovic Orban a refuzat ca guvernul să adopte joi prelungirea stării de alertă, după ce a constatat că subalternii săi nu au obţinut în timp util avizul necesar de la Consiliul Legislativ, astfel că s-a convocat o nouă şedinţă de guvern pentru luni, cu doar doua zile înainte de expirarea actualei stări de alertă.

RomaniaTV.net
10 sept. 2020, 16:13

Guvernul va adopta luni hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. În contextul în care secretarul de stat în Ministerul de Interne, Gheorghe Sorescu, a anunţat că proiectul privind prelungirea stării de alertă nu are avizul Consiliului Legislativ, premierul Ludovic Orban a arătat că acesta va fi discutat luni. „Deci nu avem avizul Consiliului Legislativ. Dacă nu avem avizul CES, nu o să putem să îl adoptăm azi, așa că luni va trebui să facem CNSU și o ședință de guvern ca să adoptăm prelungirea stării de alertă, după ce iniţial a vorbit de stare de urgenţă.

Solicitați CES să ne dea avizul ca să fim în regulă să putem prelungi starea de alertă. Sunt prevederile legate de ziua votului și câteva măsuri de relaxare, în câteva domenii.”, a precizat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Orban pregăteşte remanierea guvernului. Patru miniştri sunt pe listă

Secretarul de stat a arătat că proiectul privind prelungirea stării de alertă a fost elaborat şi depus la SGG, cu toate avizele, în vederea transmiterii la Consiliul Legislativ pentru obţinerea avizului.

„Conţine toate măsurile stabilite în actuala reglementare. (…) De asemenea, conţine măsurile de protecţie sanitară necesare în ziua votului pe 27 septembrie”, a mai spus Gheorghe Sorescu.