Bâlbe de magistraţi: Cum s-a făcut de râs candidatul la şefia DNA, Ioan Irimie

Ioan Irimie, procurorul propus pentru preluarea şefiei Direcţiei Naţionale Anticorupţie, nu a făcut niciun dosar penal în ultimul an. În schimb, el râvneşte la fotoliul lăsat liber de Daniel Morar.

RomaniaTV.net
22 nov. 2012, 13:30
Bâlbe de magistraţi: Cum s-a făcut de râs candidatul la şefia DNA, Ioan Irimie

Chiar dacă, practic, nu a avut activitate profesională în ultimul an, el nereuşind să rezolve vreun dosar, procurorul Ioan Irimie spune că experienţa profesională, puterea de a lua decizii şi puterea de muncă sunt calităţile care îl recomandă pentru funcţia de procuror sef al DNA.

„Anul asta nu am făcut, nu am realizat activ dosarele care mi-au fost repatizare, la acest moment nu am avut posibilitatea ca în anul 2012 să finalizez vreo cauză”, s-a scuzat magistratul.

Candidatul Irimie spune că vrea să reducă numărul de achitări în dosarele instrumentate de DNA. Asta chiar dacă nu ştie exact care este procentul de achitări în prezent.

Întrebat care este numărul de achitări, Irimie s-a bâlbâit, neştiind cum să răspundă. Apoi a fost întrebat dacă în celelalte ţări europene numărul de achitări este mai mare decât în România. Irimie a răspuns iarăşi încurcat, spunând că el „trăieşte în România”, unde „cetăţenii sunt supăraţi pe ce se întâmplă în Romania, nu în Spania sau Italia, nu în Franţa sau Italia…”. Apoi, a confundat Consiliul European cu Comisia Europeană.