Bălbâieli şi stângăcii, la Palatul Cotroceni VIDEO

Atmosfera solemnă din timpul depunerii jurământului noului Guvern, care a avut loc joi seară, la Palatul Cotroceni, a fost condimentată de stângăcii şi momente care au stârnit amuzamentul celor prezenţi.

RomaniaTV.net
10 feb. 2012, 08:38
Bălbâieli şi stângăcii, la Palatul Cotroceni VIDEO

Cel care a destins atmosfera sobră a ceremoniei a fost chiar primul ministru, Mihai Răzvan Ungureanu. După ce l-a salutat pe preşedintele Traian Băsescu, el a vrut să se retragă alături de membrii cabinetului fără a-i mai saluta pe preşedintele Senatului, pe cel al Camerei Deputaţilor şi pe preşedintele Curţii Constituţionale, aşa cum cerea protocolul. Stângăcia lui a stârnit amuzamentul preşedintelui care l-a urmărit cu privirea, zâmbind.

Ministrul mediului, Laszlo Borbely a făcut un gest care i-a trădat emoţiile. După ce a depus jurământul, înainte de a-l saluta pe preşedinte, şi-a şters mâna dreaptă de sacou.

Emoţionat a fost şi ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Cristian Petrescu, care a jurat să respecte „constituţirea” şi legile ţării.

Nici ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, nu a fost tocmai relaxat. El şi-a rostit jurământul, uitând să pună mâna pe Biblie şi pe Constituţie.

Şi preşedintele Traian Băsescu a făcut un gest care a marcat ieşirea din atmosfera protocolară a evenimentului. După ce a urat succes noilor miniştri, şi-a amintit că mai are de făcut o menţiune. Moment în care, amuzat şi-a pus mâinile în sân şi a început să zâmbească.

„Să nu uit să fac totuşi o menţiune, că mi-am adus aminte şi poate vrea toată lumea o explicaţie. Am avut sentimentul că sunt parte a acestui guvern”, a spus şeful statului.

După ceremonia de depunere a jurământului, miniştrii s-au întâlnit cu premierul, în prima şedinţă de guvern.