Tencuiala balconului a căzut peste două autoturisme. Nicio persoană nu a fost rănită, pagubele fiind doar de ordin material.
La locul în care au căzut bucăţile de tencuială au ajuns şi poliţiştii care au deschis o anchetă după ce proprietarii maşinilor distruse au făcut plângere.
„Prin apel 112 a fost sesizat faptul că pe o strada din Sectorul 3, două autoturisme au suferit avarii provocate de căderea unor bucăţi de tencuială desprinse de pe zidul unei clădiri în proximitatea căreia erau parcate autoturismele. Proprietarii au depus plangere, Sectia 10 Poliţie declanşând cercetarile pentru stabilirea situaţiei de fapt şi de drept”, potrivit Poliţiei Capitalei.
Clădirea din care s-au desprins bucăţile de tencuială este o proprietate privată, iar asociaţia de proprietari a mai fost amendată în trecut tocmai din cauza acestui balcon şi somată să facă reparaţii.
Un proprietar al unui apartament situat în blocul unde bucăţi de tencuială dintr-un balcon s-au prăbuşit peste două maşini susţine că asociaţia de proprietari nu poate face lucrări fără aviz de la Ministerul Culturii, întrucât clădirea este monument istoric, iar ministerul nu a răspuns la cereri, potrivit Mediafax.
„Noi, ca locatari şi ca asociaţie de proprietari, am înaintat foarte multe memorii către primărie cu semnăturilor tuturor proprietarilor de apartamente pentru că eram de acord cu reconsolidarea blocului. Ne-am izbit de refuzul proprietarilor spaţiilor cu altă destinaţie care nu au fost interesaţi să plătească reconsolidarea întrucât ei scoteau suma din buzunar. Nouă, ca locatari, ne suporta primria, adică ne dădea un împrumut pe 25 de ani fără dobândă, ceea ce era mult mai convenabil şi, în situaţia mutării din apartamente, ne dădea o locuinţă la schimb pe perioada reconsolidării”, susţine Teodor Iancu.
„După Colectiv, pentru că a fost dată acea OUG de Guvern, cum că toate societăţile comerciale care funcţionează la parterul imobilelor cu risc seismic de gradul I trebuie închise. Atunci, patronii spaţiilor cu altă destinaţie au solicitat o altă expertiză şi, în urma măsurătorilor făcute, au reîncadrat blocul în grad seismic de gradul II. Din momentul acela a ieşit de sub incidenţa primăriei, nu mai are bulină, dar blocul este la fel”, explică bărbatul.