BALENA ALBASTRĂ, jocul care a ucis deja ZECI de tineri. Declaraţii halucinante ale administratorului

BALENA ALBASTRĂ este un joc pe reţelele de socializare care a ucis deja zeci de tineri în Republica Moldova şi care începe să facă victime şi în România.

RomaniaTV.net
14 mart. 2017, 09:53
BALENA ALBASTRĂ, jocul care a ucis deja ZECI de tineri. Declaraţii halucinante ale administratorului

BALENA ALBASTRĂ a pus pe jar autorităţile moldovene. Trei tineri şi-au luat viaţa aruncându-se de pe blocuri. Doi dintre ei, un băiat şi o fată, minori, s-au sinucis, în noaptea de 8 martie, sărind în gol de la etajul 18 al unui bloc din Chișinău.

Cei doi tineri erau destul de activi pe rețele de socializare, iar multe postări erau însoțite de hashtag-uri precum #goodbye, #suicide #nonsens, #transformation, #lucifer și cel mai important hashtag-ul #cинийкит (синий кит = balena albastră, n.r.), fapt ce ar putea demonstra că aceștia ar fi jucat în jocul „Balena Albastră”.

BALENA ALBASTRĂ este un joc extrem de periculos, apărut în social media din Rusia, dar se răspândeşte rapid în toată lumea şi ar fi răspunzător pentru moartea a peste 130 de tineri. Foarte îngrijorător este că începe să capete o popularitate tot mai mare în rândul adolescenţilor din toată lumea.

BALENA ALBASTRĂ. Potrivit presei ruse, în luna noiembrie 2016, a fost arestat într-o suburbie a Moscovei unul dintre moderatorii grupurilor morții de pe rețeaua de socializare Vkontakte, Philipp Budeikin. El a creat opt grupuri ale morții, în perioada decembrie 2013 -mai 2016, pentru a obține cât mai mulți followeri. În interviu, administratorul grupurilor periculoase a admis că îndeamnă tinerii la suicid.”Nu-ţi face griji, o să înţelegi. Toţi înţeleg. Mor fericiţi. Le dau tot ce nu pot avea în viaţa reală: căldură, înţelegere şi comunicare. Totul a început în 2013. Am vrut să curăţ lumea de oameni care fac rău societăţii. Am creat F57. Şi a atras oameni. În 2014, a fost interzis. Ulterior, am gândit proiectul, conceptul, în diferite faze şi niveluri”, a povestit Philipp Budeikin.

Citeşte şi BALENA ALBASTRĂ, văzută din interior. Ce îi împinge pe tineri să se sinucidă „asistat” în jocul care a făcut deja zeci de victime

BALENA ALBASTRĂ este un joc online pe care îl poţi câştiga doar dacă te sinucizi. În România, până în prezent, autorităţile nu au emis nicio informare în legătură cu „provocarea momentului”. Mai multe surse ne-au confirmat că sunt tineri din Iaşi care folosesc platforma socială VK, şi chiar elevi ar fi interesaţi de „Balena Albastră”. Poliţia franceză, de exemplu, a luat atitudine în urmă cu câteva zile.

„Nu vă lăsaţi influenţaţi, pentru nicio provocare nu merită să vă riscaţi viaţa”, au subliniat autorităţile din Hexagon luni, 6 martie, pe contul oficial de Twitter al Poliţiei Naţionale Franceze.

BALENA ALBASTRĂ poate fi jucat cu un simplu cont pe VK. Relatările despre provocarea sinistră arată că orice utilizator interesat să intre în joc trebuie doar să anunţe acest lucru printr-un status scurt şi să adere pe reţea la grupuri sinucigaşe „Blue Whale”. „I want to play Blue Whale”, (n.r. – vreau să joc Balena Albastră), „I’m in the game” (n.r. – sunt în joc), „I want to play Blue Whale, can you help me?” (n.r. – vreau să joc balena albastră, mă poţi ajuta?), „I’m looking for a guardian/sponsor” (n.r. – caut un ghid/gardian), sunt cele mai întâlnite statusuri în rândul tinerilor care joacă „Balena Albastră”, toate însoţite de hashtagul #bluewhale.

CUM SE JOACĂ BALENA ALBASTRĂ

Odată ce utilizatorul anunţă că vrea să intre în joc, imediat sau în termen de câteva ore este contactat de alţi utilizatori care îi scriu în privat. Unii sunt interesaţi doar să intre în joc şi caută informaţii, alţii însă se recomandă că sunt ghizi şi că rolul lor este să te introducă în joc.

După ce leagă o oarecare relaţie cu interlocutorul, ghidul îi transmite acestuia 50 de sarcini pe care trebuie să le îndeplinească pe rând, una pe zi, până la încheierea jocului. Indicaţiile alternează de la jocuri simple, cum ar fi desenul unei balene albastre, până la perversiuni şi acţiuni automutilante.

În prima zi, jucătorul trebuie să-şi deseneze pe mână unul din numeroasele simboluri ale jocului – o balenă, f58-f57, 4: 20, f57 şi să-i trimită ghidului său o fotografie nud.

În următoarea zi, jucătorul trebuie să se trezească la 04.20 să se uite la filme de groază.

În a treia zi, utilizatorul trebuie să-şi facă trei tăieturi cu cuţitul, cuiul sau lama pe mână.

În următoarea zi, jucătorul trebuie să deseneze o balenă pe un obiect la îndemână. Îndeplinirea sarcinilor presupune nu doar realizarea lor, ci şi demonstrarea lor prin fotografii sugestive. În acea zi, dacă ghidul apreciază că jucătorul a îndeplinit întocmai sarcinile, îl acceptă în rândul „Balenelor Albastre” doar după ce îi arată că şi-a „încrestat” pe un picior cuvântul „yes” (n.r. – da).

În zilele următoare, ghidul îi cere jucătorului să se trezească la 04.20 şi să urce pe acoperiş sau să meargă în staţiile de tren sau să-şi însemneze mâna cu cuţitul, desenându-şi o balenă sau să-şi taie buzele.

În a 26-a zi de joc, ghidul îl anunţă pe jucător ziua şi ora la care va muri.

De la ziua 30 la ziua 49, jucătorul trebuie să se trezească la 04.20 şi să se uite la filme de groază, să asculte muzică din aceeaşi categorie, să vorbească cu alte balene, să-şi taie zilnic mâna şi să se retragă complet din mijlocul familiei sau cunoscuţilor.

În ultima zi, sarcina jucătorului este să se sinucidă pentru a învinge jocul.