Balonul de Aur 2021. Lionel Messi a câştigat trofeul France Football

Fotbalistul argentinian Lionel Messi a câştigat pentru a şaptea oară trofeul ''Balonul de Aur'', pentru cel mai bun jucător al anului, decernat, luni, la Paris, în cadrul galei organizate de revista France Football.

29 nov. 2021, 23:00
Balonul de Aur 2021. Lionel Messi a câştigat trofeul France Football

Balonul de Aur 2021 UPDATE: Ceremonia de decernare a Balonului de Aur 2021 a avut loc azi, la Paris. Lionel Messi a primit al 7-lea său Balon de Aur, într-un an în care a cucerit Copa America.

Iată clasamentul complet pentru Balonul de Aur 2021:

1. Messi
2. Lewandowski
3. Jorginho
4. Benzema
5. Kante
6. Ronaldo
7. Salah
8. De Bruyne
9. Mbappe
10. Donnarumma

Robert Lewandowski, consolat în Gala ‘Balonul de Aur’ cu trofeul pentru cel mai prolific marcator

Atacantul Robert Lewandowski a fost recompensat cu un nou trofeu, pentru cel mai prolific marcator al anului, în urma golurilor înscrise pentru Bayern Munchen şi naţionala de fotbal a Poloniei, luni seara, la Paris, în cadrul Galei premiilor ”Balonul de Aur”.

”Le mulţumesc coechipierilor mei, fără de care nu aş fi golgheterul care sunt”, a declarat atacantul la primirea distincţiei.

Pedri a câştigat Trofeul Kopa, pentru cel mai bun tânăr jucător

Fotbalistul spaniol Pedri, de la FC Barcelona, a fost desemnat câştigătorul Trofeului Kopa, pentru cel mai bun tânăr jucător sub 21 de ani în acest an, luni, la Paris, în cadrul ceremoniei Galei ”Balonul de Aur”, organizată de revista France Football.

Pedri le succede în palmares francezului Kylian Mbappe (2018) şi olandezului Matthijs de Ligt (2019), după ce în 2020 nu s-a acordat premiul din cauza pandemiei Covid-19.

Mijlocaşul echipei catalane, care a împlinit joi vârsta de 19 ani, a cunoscut în ultimele luni o traiectorie ”stelară” a carierei sale, ajungând să fie titular în echipa naţională a Spaniei, notează AFP. El a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător şi la EURO 2020, unde Spania a fost eliminată în semifinale de Italia.

Pedro Gonzalez, numele real al lui Pedri, a câştigat Copa de Rey cu Barca, dar a evoluat şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, câştigând medalia de argint, după o finală pierdută de spanioli în faţa Braziliei.

În Japonia el a încheiat un sezon 2020/21 maraton, cu 73 de meciuri jucate.

EXCLUSIV Gigi Becali: „Eu fac gargară cu ţuică de două ori pe zi. Cred că am avut de 50 de ori Covid, fac o gargară şi îl arunc”
Alexia Putellas a cucerit ‘Balonul de Aur’ la feminin

Spaniola Alexia Putellas, câştigătoarea Ligii Campionilor la fotbal cu FC Barcelona, a cucerit, luni, premiul ”Balonul de Aur” la feminin, decernat la Paris de revista France Football.

Putellas şi-a adjudecat ”Balonul de Aur” feminin, ajuns la ediţia a treia, şi pentru titlul obţinut în Spania şi Cupa Reginei. Fotbalista a primit trofeul din mâinile atacantului francez Kylian Mbappe.

Ştirea iniţială

Lionel Messi și Robert Lewandowski, marii favoriţi pentru trofeul L’Equipe. Festivitatea de decernarea a Balonului de Aur 2021 va fi transmisă de canalul TV al ziarului L’Equipe, la fel ca la ediţiile din trecut, iar toată acţiunea va începe la ora 17:30, când va fi difuzată o emisiune specială. Cu această ocazie va fi dezvăluită o parte din clasamentul final pentru celebrul premiu. Momentul de audienţă maximă va avea loc de la ora 21:30, când va începe ceremonia de decernarea a Balonului de Aur 2021. Evenimentul are loc la „Theatre du Chatelet” din Paris şi se va încheia la ora 23:00.

Balonul de Aur 2021. Lionel Messi și Robert Lewandowski, marii favoriţi pentru trofeul L’Equipe

Pe 8 octombrie, France Football a anunţat lista jucătorilor nominalizaţi pentru Balonul de Aur 2021. Lionel Messi (Paris Saint Germain) şi Robert Lewandowski (Bayern Munchen) sunt marii favoriţi la câştigarea marelui premiu, cei doi fiind creditaţi cu cele mai mari şanse. Messi are în dreptul său un singur mare plus, câștigarea Copei America alături de naționala Argentinei. Pe surse, trofeul ar merge la Lewandowski. Mo Salah (Liverpool) și Jorginho (Chelsea) sunt și ei printre pretendenți. Se mai acordă alte trei trofee: cea mai bună fotbalistă, cel mai bun tânăr jucător și cel mai bun portar.

Un model Playboy a plătit 600.000 de dolari pentru șervețelul în care Messi și-a șters lacrimile: „Sper că l-am câștigat”

La fel ca la ediţia din 2019, când Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur, ceremonia va fi prezentată de Didier Drogba şi Sandy Heribert, o cunoscută jurnalistă din Franţa.