BALONUL DE AUR. Cristiano Ronaldo a câştigat TROFEUL. Cele mai tari GOLURI marcate de fotbalist în 2013 VIDEO

BALONUL DE AUR. Internaţionalul portughez Cristiano Ronaldo a câştigat pentru a doua oară Balonul de Aur. Fotbalistul a meritat pe deplin acest trofeu, ţinând cont de performanţele sale din anul 2013 şi de cariera sa sportivă de până acum.

13 ian. 2014, 20:13
BALONUL DE AUR. Cristiano Ronaldo a câştigat TROFEUL. Cele mai tari GOLURI marcate de fotbalist în 2013 VIDEO

BALONUL DE AUR. Cristiano Ronaldo, în vârstă de 28 de ani, a câştigat Balonul de Aur şi în 2008. El a marcat în anul 2013 67 de goluri în 56 de meciuri disputate. Mai mult, a înscris toate cele patru goluri ale Portugaliei în dubla manşă cu Suedia, din play-off-ul de calificare pentru Cupa Mondială.

BALONUL DE AUR. FIFA a desemnat câştigătorul. Află cine este fotbalistul anului 2013

Finalist de şase ori în ultimii şapte ani la Balonul de Aur, el a fost al doilea în 2009, 2011 şi 2012. De asemenea, Cristiano Ronaldo este primul portughez care a câştigat de două ori Balonul de Aur. Anterior, el se afla la egalitate cu Eusebio şi Luis Figo, care au primit acest premiu câte o dată.

BALONUL DE AUR: Cristiano Ronaldo a plâns la ceremonie VIDEO

Mulți experți afirmă faptul că Ronaldo are unul dintre cele mai bune stiluri de joc moderne. Acesta preferă să dribleze pe benzi, fiind cunoscut pentru pase, goluri, loviturile libere și, în special, loviturile sale unice de cap.

FIFA a decis cui va acorda Balonul de Aur. Vezi cine primeşte, ÎN PREMIERĂ, trofeul

Al doilea nume al lui Cristiano (Ronaldo) este relativ rar în Portugalia. Părinții l-au numit astfel în cinstea fostului președinte american Ronald Reagan. Tatăl său l-a înscris la un club sportiv din Lisabona, iar la vârsta de 9 ani mai multe echipe renumite doreau să-l achiziționeze.

BALONUL DE AUR. Messi, doborât de statistici. Starul Barcelonei a avut cele mai proaste cifre, în 2013

BALONUL DE AUR. A început să se joace cu păpușile pe când avea trei ani. Când a început școala, la șase ani, pasiunea lui pentru acest sport devenise evidentă. Echipa lui favorită era FC Porto, chiar dacă avea să ajungă la rivala Sporting. A jucat inițial la o echipă de amatori, Andorinha, unde tatăl său se ocupa de echipament, pe când avea doar șase ani. În 1995, când Ronaldo avea doar zece ani, era deja cunoscut în Portugalia. Cele mai bune echipe din Madeira, CS Marítimo și CD Nacional, erau amândouă interesate de serviciile sale. CS Marítimo, echipa mai mare, a ratat o întâlnire crucială cu Rui Santos, managerul Andorinhei, astfel încât Ronaldo a semnat pentru CD Nacional. După o campanie care a avut drept rezultat câștigarea titlului, Ronaldo a participat la un trial de trei zile la Sporting Lisabona, care l-a achiziționat pentru o sumă care nu a fost făcută publică pana în anul 2009.

Cristiano Ronaldo a fost ales de revista World Soccer cel mai bun fotbalist din lume în 2013

BALONUL DE AUR. La Sporting Lisabona a jucat 25 de meciuri, în care a înscris 3 goluri. Cel care l-a promovat în echipa lui Sporting a fost antrenorul român László Bölöni, pe când Ronaldo avea 16 ani. Evoluțiile sale de la Campionatul UEFA sub 17 au atras atenția oamenilor de fotbal din întreaga lume. A fost observat prima dată de fostul antrenor al lui Liverpool, Gérard Houllier, pe când avea 16 ani. Cu toate acestea, Liverpool l-a refuzat, deoarece l-a considerat prea tânăr și neexperimentat.

Cristiano Ronaldo i-a atras atenția lui Sir Alex Ferguson, în vara lui 2003, atunci când Sporting a învins-o pe Manchester United cu 3-1, cu ocazia inaugurării stadionului Alvalade XXI din Lisabona.El a decis că îl dorește pe tânăr în echipa sa, care avea nevoie de un mijlocaș de bandă dreaptă după plecarea lui David Beckham la Real Madrid; Ronaldo a fost achiziționat pentru 12.24 milioane de lire sterline. În sezonul 2006-2007, Cristiano a marcat pentru prima oară 20 de goluri într-un sezon. Pe 11 iunie 2009, Manchester United acceptă oferta celor de la Real Madrid de 80 de milioane de lire sterline, devenind cel mai scump transfer din istoria fotbalului. După ajungerea în Madrid, Cristiano declară că Sir Alex Ferguson i-a fost ca un tată în sport.

Balonul de Aur. Un motiv în plus, decoltat şi sexy, pentru a urmări gala de la Zurich FOTO

BALONUL DE AUR. Pe data de 21 iulie 2009 apare pentru prima oară în tricoul cu numărul 9 împotriva celor de la Shamrock Rovers, într-o victorie a madrilenilor cu 1-0. O săptămână mai târziu marchează primul său gol într-o victorie cu 4-2 a lui Real Madrid peste LDU Quito.

Pe data de 3 iulie 2010 a anunțat că este tătic pe conturile sale oficiale de Facebook și Twitter.