Balonul de Aur. Messi, doborât de statistici. Starul Barcelonei a avut cele mai proaste cifre, în 2013

BALONUL DE AUR: De patru ani durează supremaţia lui Lionel Messi în fotbalul mondial, această hegemonie putând lua sfârşit în această seară, când FIFA va desemna cel mai bun fotbalist al lumii, în 2013. Pe lista nominalizaţilor figurează, pe lângă starul argentinian, portughezul Cristiano Ronaldo şi francezul Franck Ribery.

13 ian. 2014, 11:16
Balonul de Aur. Messi, doborât de statistici. Starul Barcelonei a avut cele mai proaste cifre, în 2013

BALONUL DE AUR: Tot mai multe sunt vocile care cred că Lionel Messi nu va reuşi să câştige pentru a cincea oară consecutiv Balonul de Aur şi, de asemenea, starul barcelonei este cotat cu şansa a treia şi la casele de pariuri, în urma lui Cristiano Ronaldo şi Franck Ribery.

Vezi şi Messi, Ronaldo sau Ribery? Vezi cotele la pariuri ale starurilor, pentru câştigarea Balonului de Aur

Chiar dacă nu reprezintă principalul criteriu care a fost luat în calcul, decisiv fiind votul selecţionerilor şi căpitanilor echipelor naţionale, cifrele din dreptul fiecăruia reprezintă totuşi un indicator fiabil şi obiectiv. Potrivit statisticilor furnizate de Opta, Lionel Messi, laureatul ultimelor patru ediţii ale Balonului de Aur, este net depăşit de contracandidaţii săi. Dacă Franck Ribery este cel care domină ierarhia la majoritatea categoriilor, Cristiano Ronaldo compensează la capitolul care contează cel mai mult: este imbatabil la finalizare.

BALONUL DE AUR: Ribery, cel mai bun pasator

Franck Ribery este cel mai bun pasator dintre cei nominalizaţi la Balonul de Aur, cu 18 de pase decisive, în timp ce contracandidaţii săi au doar câte 15. Mijlocaşul lui Bayern Munchen conduce detaşat şi în topul paselor reuşite, cu un total de 2.903 pe parcursul anului 2013, cu aproape 800 mai multe decât Lionel Messi (2.136) şi mai mult de o mie faţă de Cristiano Ronaldo (1.901).

FIFA a decis cui va acorda Balonul de Aur. Vezi cine primeşte, ÎN PREMIERĂ, trofeul

De asemenea, Ribery le-a dat cele mai multe centrări colegilor săi, 261. Fotbalistul francez a făcut cele mai multe driblinguri anul trecut, 1.084, şi a fost la originea celuzi mai mare număr de ocazii (149), mai mult decât dublu decât ceilalţi doi finalişti (70 pentru Messi, 94 pentru Ronaldo).

BALONUL DE AUR: Cristiano Ronaldo a plâns la ceremonie VIDEO

Şi în compartimentul defensiv Ribery s-a descurcat mai bine, având în ansamblul anului 49 de tackling-uri şi interceptând 45 de baloane, în timp ce Messi a avut 26 de tackling-uri şi 20 de intercepţii, iar Ronaldo 33 de tacklinguri şi 12 intercepţii.

În schimb, Cristiano Ronaldo, chiar dacă nu a câştigat niciun trofeu cu Real Madrid în 2013, a fost lider la cel mai important capitol. A marcat 66 de goluri în 2013, faţă de 42, câte a reuşit Messi, şi 22 ale lui Franck Ribery. Tot portughezul a trimis cele mai multe şuturi spre poarta adversă, 296, în timp ce Messi a şutat de 146 de ori, iar Ribery de 92 de ori.

Citeşte şi FIFA a decis cui va acorda Balonul de Aur. Vezi cine primeşte, ÎN PREMIERĂ, trofeul