Balul Operei din Viena, anulat din cauza pandemiei de coronavirus: „Necesită o lungă perioadă de pregătire şi pentru moment”

Celebrul Bal al Operei din Viena, care necesită pregătiri importante, nu va avea loc în februarie, pentru prima dată din 1991, din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat miercuri guvernul austriac, potrivit AFP, citat de News.ro.

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 18:53
Balul Operei din Viena, anulat din cauza pandemiei de coronavirus: „Necesită o lungă perioadă de pregătire şi pentru moment”

Din cauza situaţiei sanitare, ar fi iresponsabil să organizăm un Bal în mod normal„, a explicat cancelarul Sebastian Kurz în faţa presei la ieşirea din Consiliul de miniştri.

Acest Bal, iniţial prevăzut pentru 11 februarie la Opera de Stat din Viena, este una dintre cele mai importante întâlniri anuale mondene.     

Până în prezent nu a fost anulat decât o singură dată din 1956, din cauza Războiului din Golf în 1991.                

Necesită o lungă perioadă de pregătire şi pentru moment, nu putem spune că va fi posibil să primim 7.000 de persoane pentru a dansa„, a declarat secretarul de stat al Culturii, Andrea Mayer. 

La începutul lunii, emblematicul Palat Sacher, unde are loc evenimentul, a anunţat concedierea a un sfert din angajaţi, adică o sută de oameni.

Austria s-a decis în privinţa casei lui Hitler

Timp de 75 de ani Austria s-a luptat cu întrebarea ce să facă cu casa în care s-a născut Adolf Hitler. Unii au cerut transformarea clădirii în muzeu sau un loc de întruniri internaționale dedicate păcii, alții au cerut să fie demolată complet, dar acum, după un proces îndelungat de expropriere a locuinței de la foștii proprietari, guvernul Austriei a pus capăt speculațiilor.

Casa în care s-a născut Adolf Hitler va fi renovată și transformată în secție de poliție, urmând ca lucrările să înceapă în curând cu intenția de a fi finalizate până la începutul lui 2023, după cum scrie Politico, citată de Hotnews. Mai devreme în cursul verii ministrul de interne al Austriei a prezentat planul arhitectural câștigător pentru locație. Oficialii au sugerat de asemenea înlăturarea sau mutarea în altă parte a orașului a unui monument memorial care a fost plasat în fața casei în 1989 ca avertisment cu privire la pericolele reprezentate de facism.

Scopul final al acestor modificări este de a „neutraliza” istoria și simbolismul casei pentru a preveni transformarea acesteia într-un loc de pelerinaj pentru neo-naziști în viitor, au afirmat oficialii austrieci.