Ban Ki-moon îi cere premierului Netanyahu să achite sumele datorate palestinienilor

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, i-a cerut marţi premierului israelian, Benjamin Netanyahu, să achite sumele datorate de Israel palestinienilor după suspendarea plăţilor ca urmare a admiterii Palestinei la UNESCO, transmite AFP.

RomaniaTV.net
23 nov. 2011, 11:50
Ban Ki-moon îi cere premierului Netanyahu să achite sumele datorate palestinienilor

În cursul unei discuţii telefonice, ‘secretarul general i-a cerut premierului Netanyahu să reia imediat transferul către palestinieni a veniturilor din taxe şi impozite vamale, în conformitate cu obligaţia legală a Israelului’, a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia, Martin Nesirky.

‘El şi-a mai exprimat profunda îngrijorare în legătură cu anunţul făcut de Israel cu privire la crearea de noi colonii, inclusiv în Ierusalimul de Est, fapt ce sabotează eforturile de pace aflate în curs şi violează legile internaţionale’, a adăugat purtătorul de cuvânt, potrivit Agerpres.

Ban Ki-moon ‘a subliniat necesitatea detensionării situaţiei actuale cu scopul de a crea un mediu favorabil reluării negocierilor directe dintre israelieni şi palestinieni’, a spus el.

Premierul Netanyahu a decis la 1 noiembrie accelerarea colonizării în Ierusalimul de Est şi în Cisiordania ocupată, precum şi îngheţarea temporară a transferului de fonduri către palestinieni, ca represalii după admiterea lor la UNESCO