Banala legumă care ne face mâinile frumoase şi catifelate

Mâinile au nevoie de îngrijire la fel de mult ca şi faţa, iar în perioada călduroasă uscarea pielii se produce foarte rapid. Vă oferim un remediu ieftin pentru a avea mâini frumoase şi catifelate.

RomaniaTV.net
18 aug. 2012, 11:52
Banala legumă care ne face mâinile frumoase şi catifelate

Nu este nevoie să mergeţi mereu la saloane de cosmetică şi să apelaţi la tratamente costisitoare când puteţi apela la banalul cartof pentru a avea mâini superbe.

Tuberculii de cartof sunt bogaţi atât în amidon, cât şi în vitaminele B1, B2, B6 şi C şi minerale (potasiu, fier, fosfor, calciu şi microelemente) prezente în cantităţi importante. S-a constatat de asemenea că volumul de potasiu existent în 100 de litri de apă minerală este echivalent cu cel dintr-un singur cartof.

În cosmetica tradiţională, cartoful (Solanum tuberosum) era întrebuinţat ca unguent universal pentru remedierea problemelor pielii.

Este cunoscut faptul că indienii din America de Sud foloseau cartoful drept remediu pentru tratarea fracturilor, a durerilor de cap, a problemelor de digestie şi chiar a reumatismului.

Chiar şi în cosmetica tradiţională românească se foloseau tuberculii de cartof, pentru atenuarea crăpăturilor mâinilor. În acest sens se folosea un amestec dintr-un cartof tăiat mărunt, miere şi sos de mere.