Banane cu pesticide şi îngheţată cu substanţă cancerigenă, retrase de la raft. Alertă ANSVSA

ANSVSA anunţă că un lanţ de magazine a retras de la vânzare un lot de banane, din cauza pesticidelor. De asemenea, un alt magazin a retras de pe piaţă două feluri de îngheţată, din cauza prezenţei oxidului de etilenă, o substanţă cancerigenă.

25 mart. 2022, 19:38
Banane cu pesticide şi îngheţată cu substanţă cancerigenă, retrase de la raft. Alertă ANSVSA

Banane cu pesticide şi îngheţată cu substanţă cancerigenă, retrase de la raft. ANSVSA anunţă că lanţul de magazine Kaufland a retras de la vânzare un lot de banane, din cauza depăşirii valorilor admise de pesticide.

Banane cu pesticide şi îngheţată cu substanţă cancerigenă, retrase de la raft

Citeşte şi Alertă la raft! Rodii cu substanțe toxice, vândute în magazine. Anunţul ANSVSA

Kaufland a retras de la vânzare lotul 1101 de banane din Ecuador. Fructele au fost vândute din 13 până pe 17 martie.

„Vă informăm ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS) Yellow Fresh Fruits SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolului menționat mai jos. Motivul rechemării: depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS).

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 13.03.2022 – 17.03.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazinele Kaufland până pe data de 01.04.2022, urmând să le fie restituită contravaloarea lor (în baza bonului fiscal)”, informează ANSVSA

Potrivit ANSVSA, Mars a rechemat voluntar din România produsele de înghețată Twix și Bounty, din cauza prezenței oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizori, la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE.

Anunțul vizează loturile 022E1DOE01, 022F2DOE01 și 022F3DOE01 din înghețata Twix și loturile 025C1DOE02, 025D1DOE02, 025E1DOE02 și 025E3DOE02 din înghețata Bounty.

Cei care vor rambursarea banilor trebuie să trimită poza ambalajului fiecărui produs, împreună cu numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa poștală pe adresa companiei.

Citeşte şi Alertă ANSVSA: roşii cu multe pesticide în magazine. Ce firme trebuie să evitaţi!