Bananele, beneficii uimitoare asupra sănătății. De ce e important să le consumăm zilnic

Mulți se feresc să mănânce prea des banane, gândindu-se că îngrașă mai mult decât alte fructe. Totuși, specialiștii spun că au foarte multe beneficii pentru sănătate și nu ar trebui să treacă nicio zi fără să le consumăm.

26 nov. 2020, 20:43
Bananele, beneficii uimitoare asupra sănătății. De ce e important să le consumăm zilnic

Bananele sunt bogate în elemente nutritive care ajută foarte mult să avem un organism sănătos, iar lista beneficiilor poate continua la nesfârșit.

Un alt motiv pentru care ar trebui să măncâm banane zilnic este că ne reglează tensiunea arterială. E un fruct care conține circa 420 de mg de postasiu, un mineral cu rol esențial în susținerea activității inimii.

Contrar a ceea ce cred multe persoane, bananele nu îngrașă, ci din contră, te ajută să dai jos kilogramele în plus. Sunt bogate în fibre și stimulează senzația de sațietate. Mai mult, reglează nivelul de zahăr din sânge.

Un alt lucru deosebit de important e că consumul de banane reduce riscul de anemie. Anemia duce la oboseală și dificultăți de respirație. Deoarece bananele au mult fier, ele pot preveni apariția anemiei.

Ajută la o digestie echilibrată. Bananele sunt ușor de digerat și nu irită tractul gastro-intestinal. E recomandat să fie consumate și de către persoanele care suferă de arsuri stomacale sau de gastrită.

Poate părea ciudat, dar nutriționiștii susțin că consumul de banane chiar poate influența starea de spirit. Ele conțin triptofan, un aminoacid ce stimulează producția de serotonină, cunoscut drept „hormonul fericirii”. O singură banană conține 27 de mg de magneziu, care ajută la reducerea nivelului de stres.

Sunt bogate în vitamina B6 și vitamina C

Bananele au și multe vitamine. Conțin vitamina B6 și vitamina C. O banană conține 20% din necesarul zilnic de vitamina B6 și 15% din necesarul zilnic de vitamina C.

Un alt lucru esențial e că bananele conțin potasiu, care protejează mușchii și previne apariția crampelor. De asemenea, carbohidrații din banane ne ajută să avem suficientă energie pentru toată ziua.

Citește și Cât de eficientă e vitamina C împotriva COVID și de ce sunt diferite efectele de la o persoană la alta. Ce arată datele celui mai nou studiu