Banca Angliei creşte cu 50 de miliarde de lire sterline programul de injecţie de lichiditate

Banca Angliei a menţinut, joi, dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 0,5% şi a anunţat că a autorizat noi achiziţii de obligaţiuni în valoare de 50 de miliarde de lire sterline, prin care injectează lichiditate în piaţă, conform aşteptărilor economiştilor, potrivit Financial Times.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 13:14
Banca Angliei creşte cu 50 de miliarde de lire sterline programul de injecţie de lichiditate

Anunţul privind introducerea în sistemul financiar a încă 50 de miliarde de lire sterline creşte programul de achiziţii de obligaţiuni la 325 miliarde de lire sterline şi semnalează că în pofida indiciilor că economia britanică îşi revine, banca centrală nu are suficientă încredere.

Decizia băncii de a suplimenta programul de achiziţii de obligaţiuni este deja reflectată în cotaţiile pieţei, întrucât a fost anticipată de analişti, scrie Financial Times.

PIB-ul Marii Britanii a scăzut cu 0,2% în ultimul trimestru al anului trecut, dar există indicii că ar putea reveni pe creştere în primele trei luni ale acestui an.

Economiştii notează că persistă încă dificultăţi majore. La patru ani de la cea mai gravă recesiune a Marii Britanii după Al Doilea Război Mondial, PIB rămâne cu circa 4% sub nivelul anterior crizei, iar recuperarea este cea mai lentă începând din secolul al XIX-lea.