Bancă din Danemarca, dobândă zero la credite ipotecare

Bancă din Danemarca, dobândă zero la credite ipotecare. Clienţii băncii Nordea au început de ieri să primească împrumuturi care vor avea dobânzi mai mici decât titlurile de trezorerie cu maturitate la 10 ani, emise în Statele Unite.

06 ian. 2021, 14:10
Bancă din Danemarca, dobândă zero la credite ipotecare
Clienţii băncii Nordea au început de ieri să primească împrumuturi

Bancă din Danemarca, dobândă zero la credite ipotecare. Potrivit datelor colectate de Bloomberg, nicio bancă majoră din Vest nu va creşte nivelul ratelor în 2021.

Citeşte şi: Noua tulpină de coronavirus provoacă fiori, există temeri că va fi dominantă luna viitoare. Danemarca impune deja noi restricţii dure

Danemarca a reuşit până acum să menţină ratele băncilor centrale în teritorii negative mai mult decât orice altă ţară din lume. În 2012, autorităţile de reglementare au adus rata principală sub pragul de zero pentru a limita scăderile suferite de moneda naţională în faţa euro, decizia rămânând între timp în picioare, scrie Mediafax.

Bancă din Danemarca, dobândă zero la credite ipotecare

Posibilitatea unui credit pe două decenii care nu implică dobânzi vine pe măsură ce băncile continuă să încurajeze cetăţenii să facă investiţii pe piaţa imobiliară. Astfel, potenţialii clienţi sunt ademeniţi cu noţiunea de finanţare fără costuri sau cu remuneraţii printr-o dobândă modică.

Citeşte şi: Răzbunarea nurcilor omorâte în Danemarca. Animalele ucise sunt responsabile de poluarea apelor subterane din ţară

Totalkredit, o divizie a celui mai mare creditor imobiliar din Danemarca, Nykredit Realkredit, a declarat că va oferi împrumuturi pe 20 de ani cu dobânzi de 0%, mişcare replicată şi de Jyske Bank. Danske Bank, cea mai mare bancă din Danemarca, a anunţat că va aborda o strategie similară.


loading...