Banca japoneză Nomura majorează salariile a 4.000 de angajaţi, pentru a stimula economia

Publicat: Duminică, 01 Decembrie 2013 21:32 // Actualizat: Duminică, 01 Decembrie 2013 21:32 // Sursa: romaniatv.net

Banca japoneză Nomura Holdings a anunţat că va majora salariile a aproximativ 4.000 de angajaţi din Japonia pentru a încuraja consumul şi a stimula economia, ca răspuns la apelul lansat de premierul Shinzo Abe, care a cerut companiilor să contribuie la combaterea deflaţiei şi la revenirea economică.

Salariile la Nomura Securities, cea mai mare casă de brokeraj din Japonia, vor creşte în medie cu 2% începând din luna aprilie, potivit băncii japoneze.

Majorările salariale vizează în principal angajaţii mai tineri, mai predispuşi să cheltuiască decât să economisească, a precizat banca. Astfel, aproximativ 4.000 din cei 13.000 de angajaţi ai Nomura Securities vor beneficia de majorarea salarială.

Shinzo Abe face presiuni asupra mediului de afaceri pentru a determina creşterea salariilor. Preţurile au început să crească în acest an după 15 ani de deflaţie, dar veniturile angajaţilor continuă să scadă, erodând puterea de cumpărare a populaţiei.

Majorarea salarială de 2% oferită de Nomura este echivalentă cu ţinta de inflaţie a Băncii Centrale.

Inflaţia anuală din Japonia a fost de 0,9% în octombrie. Salariul mediu, excluzând plata pentru ore suplimentare şi bonusuri, a scăzut în septembrie cu 0,6% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, cea de-a 16-a lună consecutivă de declin.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 dec 23:38
Răspunde | Votează email 0 email
Http://SmartUrl.it/RoML

Esti Pasionat de Fotbal ? ... intra Aici: Http://SmartUrl.it/RoML Faci cont, creeaza-ti propria ta echipa de fotbal si dueleaza-te jucand gratuit cu alti Manageri din intreaga lume pentru a castiga Titlul, Cupa, Europa League (SC), chiar Trofeul UEFA Champions League (MLCL)! Poti castiga Bani, Telefoane, Trofee, Diplome, Cadouri surpriza, etc!

Http://SmartUrl.it/RoML

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Manager de Fotbal Gratuit AICI:

Http://SmartUrl.it/RoML
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H