Banca lui Dinu Patriciu din Georgia a înregistrat un profit spectaculos

Cu 10 zile înainte de moartea lui Dinu Patriciu, banca pe care omul de afaceri o avea în Georgia a raportat rezultate excepţionale, transmite România TV.

11 sept. 2014, 10:19
Banca lui Dinu Patriciu din Georgia a înregistrat un profit spectaculos

Profitul unităţii bancare a crescut cu peste 450% faţă de perioada similară a anului trecut şi a ajuns la 4,8 milioane de dolari. Şi profitul pe al doilea trimestru a fost în creştere cu 264%.

Banca cumpărată de Dinu Patriciu este astăzi a treia cea mai mare din Georgia în funcţie de totalul de active, dar şi în ceea ce priveşte numărul de depozite ale clienţilor. Când a cumpărat-o, era pe locul al şaptelea după active şi pe şase ca număr de depozite.

Dinu Patriciu a murit în data de 19 august 2014 la Londra. Pe 3 august împlinise 64 de ani.

„Dinu Patriciu a murit inconjurat de membrii familiei, in urma unei infectii pulmonare, pentru care fusese spitalizat in ultimele zile”, potrivit unui comunicat al familiei Patriciu.

Dinu Patriciu suferea de mai multi ani de cancer. In decembrie 2012, el a fost supus unui transplant de ficat. Medicul curant al lui Dinu Patriciu, Mihai Voiculescu, a declarat ca omul de afaceri a fost extrem de suparat dupa esecul suferit in afacerea lantului de magazine Mic.ro si i s-a inrautatit astfel boala, dar si ca si-a periclitat sanatatea din cauza stilului de viata, in special a alimentatiei. Dinu Patriciu fuma deseori trabuc şi bea băuturi fine, deşi suferea de o boală gravă.

Mihai Voiculescu a mai spus ca Patriciu a murit cel mai probabil din cauza unei infectii dupa transplantul de ficat.

Dinu Patriciu, fondator al PNL si cel care a infiintat Rompetrol, cea mai mare afacere privata construita si vanduta vreodata de un antreprenor roman, a fost prezent patru ani consecutiv in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume. Patriciu a avut afaceri in domeniile petrolier, bancar, imobiliar si media.