Dinu Patriciu a fost ÎNMORMÂNTAT. Omul de afaceri a fost condus pe ultimul drum de familie şi prieteni

Dinu Patriciu a fost înmormântat sâmbătă la Cimitirul Bellu din Bucureşti. Omul de afaceri a încetat din viaţă pe 19 august, la Londra, în urma unei infecţii pulmonare. Sute de persoane au venit să-şi ia adio de la Dinu Patriciu, la capela din Bucureşti. De asemenea, o slujbă de pomenire pentru Dinu Patriciu a fost oficiată şi în comuna Crevedia, acolo unde a copilărit miliardarul român şi unde îşi construise o fermă. Oameni care l-au cunoscut au aprins lumânări şi s-au rugat pentru el. 

30 aug. 2014, 05:13

Dinu Patriciu a fost înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală, în aplauzele celor care l-au însoţit pe ultimul drum. Zeci de personalităţi, dar şi oameni obişnuiţi au venit sâmbătă la cimitirul Bellu, pentru a-şi luat rămas bun de la miliardarul român. Fetele lui Dinu Patriciu, soţia omului de afaceri, Dana Patriciu, împreună cu fiul ei, Andrei, Petre Roman şi de soţia acestuia, Silvia, l-au condus pe ultimul drum pe Dinu Patriciu. La capelă şi-au făcut apariţia şi Andreea Esca, însoţită de soţul ei, dar şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, Viorel Cataramă, europarlamentarul PNL Norica Nicolai, mai mulţi colaboratori şi angajaţi ai omului de afaceri.

 

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Dinu Patriciu, adus în România de la Londra vineri după-amiază, a fost depus la capela Cimitirului Bellu din Bucureşti. Sâmbătă în timpul slujbei, sicriul a fost deschis. 

Au fost momente sfâşietoare la înmormântarea lui Dinu Patriciu. Fiicele, actula soţie, fosta parteneră de viaţă, dar şi prietenii apropiaţi au izbucnit în lacrimi în faţa sicriului miliardarului. Nu doar familia, ci şi prietenii, finii Petre Roman şi soţia, şi foştii colegi din partid, Călin Popescu Tăriceanu ori Viorel Cataramă, au izbucnit în lacrimi lângă sicriul omului de afaceri. S-au ţinut discursuri în care s-a vorbit despre marea generozitate a lui Dinu Patriciu. 

În jurul orei 12,20 slujba religioasă s-a încheiat, iar cu puţin înainte de ora 13 sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Dinu Patriciu a fost scos din biserică pentru a fi depus în cavoul familiei din Cimitirul Bellu. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost coborât în cripta familiei în aplauzele câtorva sute de persoane.

După înmormântare, familia a împărţit covrigi celor veniţi la cimitir. În paralel, rudele au făcut pomană şi la biserica din comuna Crevedia, acolo unde omul de afaceri a copilărit. 

Dinu Patriciu, gest UIMITOR înainte de moarte. Vezi ce a făcut afaceristul înainte de a pleca la Londra

Dinu Patriciu a murit în data de 19 august 2014 la Londra. Pe 3 august împlinise 64 de ani.

„Dinu Patriciu a murit inconjurat de membrii familiei, in urma unei infectii pulmonare, pentru care fusese spitalizat in ultimele zile”, potrivit unui comunicat al familiei Patriciu.

Dinu Patriciu suferea de mai multi ani de cancer. In decembrie 2012, el a fost supus unui transplant de ficat. Medicul curant al lui Dinu Patriciu, Mihai Voiculescu, a declarat ca omul de afaceri a fost extrem de suparat dupa esecul suferit in afacerea lantului de magazine Mic.ro si i s-a inrautatit astfel boala, dar si ca si-a periclitat sanatatea din cauza stilului de viata, in special a alimentatiei. Dinu Patriciu fuma deseori trabuc şi bea băuturi fine, deşi suferea de o boală gravă. 

Mihai Voiculescu a mai spus ca Patriciu a murit cel mai probabil din cauza unei infectii dupa transplantul de ficat.

CITEŞTE ŞI Vila lui Dinu Patriciu, scoasă la vânzare de executori. Află cât valorează

Dinu Patriciu, fondator al PNL si cel care a infiintat Rompetrol, cea mai mare afacere privata construita si vanduta vreodata de un antreprenor roman, a fost prezent patru ani consecutiv in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume. Patriciu a avut afaceri in domeniile petrolier, bancar, imobiliar si media.