Banca Naţională a Elveţiei a confirmat că a intervenit pe piaţă după rezultatul referendumului

Publicat: Vineri, 24 Iunie 2016 11:44 // Actualizat: Vineri, 24 Iunie 2016 11:44 // Sursa: romaniatv.net

Banca Națională a Elveției (SNB) a confirmat vineri că a intervenit pe piața valutară pentru a slăbi francul, care s-a apreciat semnificativ în raport cu moneda euro după decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană, transmite Reuters, citată de Agerpres.

După anunțarea rezultatelor Referendumului de joi, francul elvețian, considerat ca o valoare de refugiu, a atins cel mai ridicat nivel în raport cu moneda euro de după luna august 2015 și totodată a înregistrat cea mai mare creștere zilnică de la eliminarea pragului cursului de schimb în data de 15 ianuarie 2015.

Ca urmare a intervențiilor SNB, cotația monedei euro a urcat de la un minim de 1,0623 franci până la 1,0790 franci, potrivit Agerpres.

"După votul din Marea Britanie în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană, francul elvețian a fost supus la presiuni de apreciere. Banca Națională a Elveției a intervenit pe piețele valutare pentru a stabiliza situația și va rămâne activă pe piață", se arată într-un comunicat al SNB.

Citeşte şi BREXIT. Ce se va întâmpla cu românii din Marea Britanie

Aceasta este una din puținele ocazii când Banca Națională a Elveției confirmă în mod oficial intervențiile pe piață, în condițiile în care în mod normal refuză să comenteze dacă a intrat sau nu pe piață.

Piețele financiare globale s-au prăbușit vineri după publicarea rezultatelor definitive ale referendumului din Marea Britanie care arată că 52% dintre alegători au votat în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
24 iun 12:05
... Banca Națională a Elveției (SNB) a confirmat vineri că a intervenit pe piața...
24 iun 12:03
...Ian 02, 2017Banca Naţională a Elveţiei a confirmat că a intervenit pe piaţă după rezultatul referendumuluivin, Iun 24, 2016...
24 iun 11:56
...raport cu moneda euro după decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană, transmite Reuters, citată de Agerpres. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7556
RON
20 Oct
noapte 9 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H