Banca Transilvania oferă indemnizații temporare și crește valoarea tichetelor de masă, pentru a-și proteja angajații de inflație

Angajații de la Banca Transilvania vor primi de la 1 ianuarie o indemnizație de până la 600 de lei pe lună, în funcție de salariu, iar tichetele de masă vor fi majorate cu jumătate.

23 dec. 2022, 10:38
Banca Transilvania oferă indemnizații temporare și crește valoarea tichetelor de masă, pentru a-și proteja angajații de inflație
Banca Transilvania oferă indemnizații angajaților de la 1 ianuarie

De la 1 ianuarie 2023, angajașii Banca Transilvania vor primi, timp de șase luni, o indemnizație în valoare de până la 600 de lei. Și valoarea tichetleor de masă va crește. Măsura a fost luată în contextul creșterii inflației și reprezintă o soluție de echilibru între nevoia de protejare a personalului într-o situație dificilă și gestionarea responsabilă a resurselor financiare, potrivit profit.ro.

După discuții în Consiliul de Administrație și separat cu reprezentanții salariaților, Banca Transilvania a decis să ofere beneficiile angajaților, în contextul unei inflații de aproape 17% pe an și al creșterii cheltuielilor bancare

Citește și: Boicotul s-a transformat într-un fiasco! Câţi români şi-au închis în realitate conturile de la BCR! Declaraţia directorului care spulberă orice urmă de „revoltă”

De la 1 ianuarie, indemnizația lunară se va acorda, astfel:

  • 600 lei net/lună pentru salariații cu salarii mai mici de 4.500 de lei net
  • 400 lei net/lună pentru salariații cu salarii între 4.501-7.500 lei net
  • 300 lei net/lună pentru salariații cu salarii între 7.501-12.000 lei net

Valoarea tichetului de masă zilnic acordat de Banca Transilvania crește de la 20 de lei/zi lucrată la 30 de lei/zi lucrată, adică un venit lunar de circa 200 de lei pentru fiecare angajat. Compania amintește în mesajul transmis angajaților de creșterea costurilor, ca urmare a creșterii dobânzilor la depozite, dar și de scăderea cererii de credite în actualul context economic, lucruri care impun precauție în privința rezultatelor financiare ale anului viitor, dar vorbește și despre nevoia de a proteja angajații în perioadele de acest fel.

Citește și: Ce salarii primesc angajații Raiffeisen Bank România. Nu sunt atât de mari pe cât s-ar crede

Cheltuielile de personal au crescut la nivelul băncii, la 9 luni încheiate în septembrie 2022, cu aproape o cincime comparativ cu aceeași perioadă de anul trecut la puțin peste 1 miliard de lei. O parte din creșterea masei salariale vine din numărul crescut de angajați cu 6% la nivelul băncii la 9.024.