Bancherii Europei îi cer lui Klaus Iohanis să nu promulge Legea dării în plată

Şefii a patru bănci europene cu filiale în România i-au scris preşedintelui Klaus Iohanis să nu promulge Legea dării în plată. Ei ameninţă că dacă legea va intra în vigoare, se poate ajunge la procese internaţionale.

17 dec. 2015, 11:19
Bancherii Europei îi cer lui Klaus Iohanis să nu promulge Legea dării în plată

Directorii a patru bănci europene cu filiale în România i-au trimis o scrisoare preşedintelui României, Klaus Iohanis, cerându-i să respingă Legea dării în plată, altfel băncile vor da în judecată statul român.

Scrisoarea i-a fost trimisă şefului statului chiar de Ziua Naţională, pe 1 Decembrie, şi presupune ca aceste bănci să dea în judecată statul, atât la instanţele din România, cât şi la curţile de arbitraj internaţionale. Băncile se tem că această lege ar duce la distrugerea sistemului bancar din România, pentru că ar duce la pierderi de miliarde de euro.

Citeşte şi Zamfir, iniţiatorul legii dării în plată: E INACCEPTABIL ca BNR să DEZINFORMEZE Preşedinţia

În plus, ar restricţiona numărul de credite ipotecare acordate, pentru că avansul cerut pentru cumpărarea unei locuinţe ar fi mai mare.

Totodată, şi Banca Naţională i-a cerut preşedintelui Klaus Iohanis să respingă această lege. Potrivit unor surse politice, citate de România TV, preşedintele se gândeşte să retrimită această lege la parlament, pentru reexaminare.


loading...