Bancherul elveţian care a ajutat americani bogaţi să ascundă 20 de miliarde de dolari a fost ARESTAT

Publicat: Luni, 21 Octombrie 2013 10:08 // Actualizat: Luni, 21 Octombrie 2013 10:39 // Sursa: romaniatv.net

Un fost şef al marii bănci elveţiene UBS, pe care justiţia din Statele Unite îl suspectează că a ajutat americani bogaţi să ascundă de fisc 20 miliarde de dolari,  a fost arestat la Bologna, a anunţat poliţia italiană.

Foto: EPA

Fostul şef al băncii elveţiene, Raoul Weil, de 54 de ani, locuia într-un hotel de lux unde se înregistrase sub numele său real în timp ce figura pe o listă internaţională de persoane urmărite. "El a fost arestat la hotel şi este acum în închisoare. El nu a explicat de ce se afla în Italia", a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Arestarea a avut loc vineri, dar nu a fost făcută publică până duminică din motive de procedură a poliţiei.
Weil, care a fost director general al gestionării mondiale de active la UBS Zurich, a fost inculpat în 2008 în Statele Unite pentru rolul său în operaţiuni transfrontaliere implicând această ţară, informează Agerpres.

Cetăţean elveţian, Weil a negat întotdeauna aceste acuzaţii în timp ce era considerat un fugar de tribunalele americane. Potrivit inculpării, circa 20.000 de clienţi ar fi beneficiat de serviciile lui Weil din 2002 până în 2007.

De asemenea potrivit actului de inculpare, Weil şi complicii săi i-ar fi ajutat pe clienţii lor din SUA să se sustragă de la plata datoriilor, ascunzând de fisc circa 20 miliarde de dolari (15 miliarde de euro).

Potrivit Daily Mail, dacă va fi extrădat în SUA şi va fi condamnat pentru evaziune fiscală, Weil riscă să primească o pedeapsă de 5 ani de închisoare şi plata unei amenzi de 250.000 de dolari.loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 oct 10:32
... Un fost şef al marii bănci elveţiene UBS, pe care justiţia din Statele Unite...
21 oct 10:17
...să ascundă de fisc 20 miliarde de dolari,  a fost arestat la Bologna, a anunţat poliţia italiană. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H