Băncile americane, afectate de criza datoriilor suverane din Europa

Băncile americane se confruntă cu riscul ca bonitatea lor să se deterioreze în condiţiile în care criza datoriilor se adânceşte şi se extinde.

RomaniaTV.net
17 nov. 2011, 21:50
Băncile americane, afectate de criza datoriilor suverane din Europa

Potrivit agenţiei de rating Fitch, acţiunile din SUA au picat, iar cele 24 de companii din indicele bancar KBW Bank Index au scăzut pe medie cu 2%. Contractele de pe Wall Street s-au depreciat şi ele după ce Spania şi Franţa au înregistrat creşteri ale costurilor de împrumut.

Chiar dacă băncile americane au o expunere „gestionabilă” pe pieţele europene tensionate, „continuarea contaminării lor prezintă un risc serios”, precizează agenţia de rating. Expunerile împrumutătorilor din SUA pe marile bănci europene şi ţările cu probleme, Grecia, Irlanda, Italia, Portugalia, Spania, sunt mai mici decât expunerile pe câteva din cele mai mari ţări din Europa, spune raportul Fitch.

Criza datoriilor suverane din Europa a dus la răsturnarea a patru guverne, cu ultimele două în Grecia şi Italia, picate săptămâna trecută. Bondurile Italiei au rămas în jur de 7%, nivel la care Grecia, Portugalia şi Irlanda au fost forţate să apeleze la ajutor financiar, iar acţiunile principalelor bănci franceze au picat pe fondul îngrijorărilor că vor avea nevoie de mai mult capital.


loading...
Partenerii noștri