Băncile cipriote au angajat cea mai mare firmă de securitate din lume pentru redeschiderea de joi

Băncile cipriote, inclusiv Bank of Cyprus şi Cyprus Popular Bank, vizate de restructurare prin acordul dintre Cipru şi zona euro, au angajat firma britanică de securitate G4S, cea mai mare din lume, pentru a asigura protecţia la alimentarea bancomatelor şi la reluarea activităţii cu publicul joi.

27 mart. 2013, 08:29
Băncile cipriote au angajat cea mai mare firmă de securitate din lume pentru redeschiderea de joi

Băncile vor ca agenţii de securitate ai firmei britanice să păzească sucursalele băncilor, întrucât nu ştiu la ce să se aştepte joi, potrivit portalului GreekReporter.

Băncile din Cipru sunt închise încă de pe 15 martie, iar retragerile din bancomate au fost limitate treptat până la 100 de euro pe zi pentru fiecare cont.

Cei 750 de angajaţi ai G4S din Cipru lucrează la foc continuu pentru a alimenta bancomatele, însoţiţi de poliţie, a declarat directorul operaţiunilor locale ale firmei britanice, John Arghyrou. Regulile de licenţiere împiedică G4S să aducă persoanl suplimentar pentru a face faţă cererilor tot mai multe.

„Cererea este mai mare decât putem acoperi. (…) Nu am închis de la începutul crizei. Nu am mai văzut în viaţa mea, din perspectiva securităţii, ceva similar. Aş spune că volumul de muncă a crescut de patru ori, pentru că tot sistemul s-a schimbat”, a spus Arghyrou pentru Reuters.

Companiile private au apelat, de asemenea, la firma de securitate pntru protejarea activelor şi chiar pentru aducerea de lichidităţi din străinătate pentru plata angajaţilor şi furnizorilor.

Următorul test major pentru G4S va avea loc joi, când 180 de angajaţi ai firmei vor fi desfăşuraţi la sucursale ale băncilor pentru a ajuta instituţiile de credit să se descurce cu mulţimile de oameni care vor veni să-şi retragă bani şi să ceară răspunsuri.


loading...