Băncile sunt obligate să ofere GRATUIT servicii pentru milioane de români. Vezi dacă şi tu poţi beneficia

Publicat: Marţi, 06 Februarie 2018 14:06 // Actualizat: Marţi, 06 Februarie 2018 14:06 // Sursa: romaniatv.net

Majorarea salariului brut prin transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat modifică nivelul de la care un român este considerat consumator vulnerabil, astfel că milioane de români intră în această categorie. Această modificare face ca românii cu venituri medii lunare mai mici de 2.497 lei să fie consideraţi consumatori vulnerabiili.

Foto: Botosaneanul

Parlamentarul social-democrat Marius Budăi a anunţat că persoanele cu venituri mai mici de 2.500 lei vor beneficia de servicii bancare gratuite.

Potrivit Legii 258/2017, adoptată de Parlament în decembrie 2017, consumatorul vulnerabil este persoana al cărei venit lunar nu depăşeşte echivalentul a 60% din câştigul salarial mediu brut pe economie. Conform datelor statistice oficiale, după transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, salariul mediu brut din România a ajuns la 4.162 lei, ceea ce înseamnă că în categoria consumatorilor vulnerabili se încadrează toate persoanele ale căror venituri medii lunare sunt mai mici de 2.497 lei.

Citeşte şi Consiliul Concurenţei vrea să afle de ce băncile oferă servicii bancare mai scumpe în România

"În discuţiile cu sistemul bancar am insistat pe faptul că salariile românilor sunt mai mici faţă media europeană şi de aceea pragul care defineşte consumatorul vulnerabil trebuie să fie mai ridicat. Aşa am ajuns la valoarea de 60% din salariul mediu brut pe economie, în care se încadrează milioane de români, care trebuie să ştie că băncile sunt obligate să le ofere gratuit serviciile bancare prevăzute de lege", a afirmat Marius Budăi, potrivit Capital.ro.

Acesta precizează că noile reglementări vizează milioane de cetăţeni români care vor beneficia de servicii bancare gratuite, fără plata unui comision, indiferent de numele instituţiei bancare la care îşi deschid conturile.

Conform Legii 258/2017 privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăţi, schimbarea conturilor de plăţi şi accesul la conturile de plăţi cu servicii de bază, consumatorii vulnerabili beneficiază de următoarele servicii bancare gratuite: deschiderea, administrarea şi închiderea unui cont bancar, depunerea de fonduri în contul bancar, retrageri de cash de la orice ghişeu bancar sau bancomat din România, dar şi primele zece operaţiuni pe lună.

Citeşte şi Veste bună. Din ianuarie 2018 românii scapă de mai multe comisioane bancare, printre care cel de interogare a soldului

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bănci consumator vulnerabil servicii bancare servicii bancare gratuite
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8332
RON
29 Mar
noapte 7 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H